Morun de aproximativ 150 kilograme şi peste 25 kilograme icre negre, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

DSC06911Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de lucrătorii A.N.P.A. Tulcea, identificând un cetăţean român care transporta, cu o ambarcaţiune, trei exemplare de sturion din specia morun, cegă şi păstrugă, în greutate de aproximativ 150 kilograme şi peste 25 kilograme de icre negre fără documente legale.
În data de 12.11.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de comptenţă, alături de lucrători (Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură) A.N.P.A. Tulcea, oprind pentru control o ambarcaţiune tip lotcă condusă de cetăţeanul român S.N., in vârstă de 46 ani.
În urma controlului ambarcaţiunii au fost descoperite un exemplar de sturion din specia morun, în greutate de 144,42 kilograme, un exemplar de 2,15 kilograme din specia cegă, un exemplar de 0,75 kilograme din specia păstrugă, precum şi cantitatea de 25,20 de icre specia morun şi 0,600 icre specia cegă.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Tulcea, nu a putut prezenta documente legale pentru transportul şi provenienţa exemplarelor de sturion şi a cantităţii de icre negre.
Dacă ar fi comercializat marfa pe piaţa neagră de desfacere, bărbatul ar fi obţinut un profit de aproximativ 60.000 lei
Poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţii A.N.P.A., au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte şi icre pe care le-au predat unei societăţi comeciale de profil, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sãlbatic, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale” şi „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. d şi g din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular