PPDD se disociază de poziția USL în privința majorării alocațiilor

PPDDMarți, 12.11.2013, deputații USL au avizat  negativ propunerea legislativă a PP-DD care viza majorarea alocațiilor  copiilor de la 42 de ron la 200 ron.  Avizul negativ a fost dat în  Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, structură prezidată de către deputatul PP-DD Liliana Mincă.  Avizul negativ este consultativ, urmând ca proiectul legislativ să fie avizat la fond în cadrul  Comisiei pentru muncă și protecție socială.
În ceea ce privește votul de astăzi, parlamentarii PP-DD,  Liliana Mincă și Ștefan Dalcă au votat pentru avizarea  propunerii legislative. Deputat  Gheorghe Firczak, reprezentantul minorităților etnice și deputatul UDMR  Zsolt Molnar  s-au abținut, iar parlamentarii USL, Gabriela Podașcă – vicepreședinte al comisiei și Vlad Marcoci – secretar, au votat negativ. Având în vedere că propunerea legislativă aparține grupului parlamentar al PP-DD, este evident faptul că avizul negativ acordat de deputații USL reprezintă un vot politic, împotriva intereselor acestui popor. Chiar dacă legea propusă este bună și  nu a fost gândită doar pentru copiii din familiile mov  PP-DD.  Inițiatorii legii au propus majorarea alocației pentru toți copiii, fără nicio interpretare sau abordare politică.
”Noi, reprezentanții PP-DD continuăm să corijăm legislația de până acum, astfel încât să le redăm speranța de viață și optimismul categoriilor sociale defavorizate, copiilor și  pensionarilor. Așa am încercat și cu acest proiect de lege în care am precizat exact și sursa de finanțare.  Este greu de înțeles votul USL împotriva dreptului la normalitate a milioane de copii din țară.  Avem convingerea că toți colegii din comisia de muncă vor avea o altă atitudine și vor repara decizia luată la comandă politică”, consideră  Liliana Mincă, deputat PP-DD, Președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.
La lucrările comisiei a participat și  Simona Allice Man, președinte al PP-DD, care a susținut permanent punctul de vedere promovat de Liliana Mincă, condamnând totodată abordarea majorității parlamentare.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular