”Circ și pâine” la ședința Consiliului Local

IMG_0518Așa cum era de așteptat, ședința de consiliu local de astăzi a fost una încinsă, principalele teme de discuții care au generat dezbateri fervente fiind prețul gigacaloriei, posibila demitere a directorului RADET, Ilie Rachieru, condamnat deja penal de două instanțe dar și revendicările reprezentanților elevilor și ai studenților, care au cerut subvenții pentru transportul în comun.

Prețul gigacaloriei crește dar constănțenii vor plăti la fel

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre prin care prețul gigacaloriei crește cu 1,2 %. În acest fel, gigacaloria va costa cu 4,5 lei mai mult, în urma solicitării CET-ului, obligat la rându-i să adopte o asemenea măsură de către ANRE. Cu toate astea, pentru că ne aflăm, nu-i așa, în plin an electoral, primarul Radu Mazăre a decis că diferența de preț va fi suportată de către bugetul local, gigacaloria fiind plătită de constănțeni cu același preț de 358,54 lei.  Cu ocazia dezbaterii generate de această problemă, primarul Constanței l-a mustrat public pe Ilie Rachieru, directorul RADET, pentru că nu a comunicat eficient cu consumatorii, în luna decembrie, atunci când a ales să-i pună pe constănțeni să suporte costurile pentru 40 de zile, în loc de 30. Radu Mazăre a declarat că el însuși a aflat despre această problemă din presă.

Consilierii PDL au cerut demiterea lui Rachieru pe un ton moale si indecis

Și dacă tot aminteam de Rachieru, trebuie menționat că Iustin Fabian Roman, reprezentantul PDL-ului în consiliu, a cerut demiterea acestuia, considerând că un om condamnat de două instanțe, chiar dacă mai are căi de atac, ar trebui să renunțe la funcția pe care o deține și să-și prezinte demisia.  Consilierul a fost însă contrat de colegii aflați la putere, care l-au luat în râs în mai multe rânduri, adresându-i fraze la mișto, de genul ”nu te-auzim nici cu microfon nici fără”. Atunci când i s-a adus la cunoștință faptul că unui om trebuie să i se respecte prezumția de nevinovație până când instanța ia o decizie definitivă și irevocabilă, Iustin Fabian Roman a încercat să-i impute directorului RADET prețul cel mare al gigacaloriei, fiind însă placat ca la rugby de ceilalți consilieri care i-au explicată că aceste reglementări țin de alte instituții. Enervat la culme, primarul Radu Mazăre i-a explicat consilierului buclucaș că toate problemele vin de fapt de la Emil Boc, primul ministru care a suspendat subvențiile în urmă cu patru ani. Din nefericire, Iustin Fabian Roman nu a fost destul de pregătit pentru a-i aduce aminte primarului nostru că guvernul USL a girat și legimitat măsura lui Emil Boc prin mai multe completări aduse odată cu venirea la putere.

Răducu Popescu, un inspector șef de ISJ situat împotriva celor pe care îi reprezintă  

Răducu Popescu este șeful Inspectoratului Județean Școlar din Constanța. În orice țară civilizată ar fi trăit acest om, el ar fi trebuit să-și prezinte demisia de urgență. Nu numai pentru starea deplorabilă în care se prezintă învățământul constănțean ci mai ales pentru felul în care a știut să fie împotriva câtorva elevi care au venit în ședința de consiliu local pentru a-și cere drepturile. Reprezentanții a două asociații ale elevilor din Constanța au cerut în fața consilierilor subvenții petru abonamentele pe transportul în comun. Au primit în schimb apostrofări și certuri, fiind acuzați de primarul Radu Mazăre că nu știu decât să ceară și că mai mulți dintre ei vin la școală cu mașini de lux, deci nu merită subvenții. După cum aminteam, ajutorul pentru elevi nu a venit din partea șefului ISJ ci din partea consilierilor PNL, Ana Marcu și Radu Matei care au cerut timp pentru a se găsi fondurile necesare acestor subvenții. Umiliți de un primar care a spus în repetate rânduri că pe el îl interesează bătrânii, nu tinerii, elevii au acceptat această amânare, sperând într-o decizie pozitivă. În sală a mai fost prezent și reprezentantul studenților de la UMC, care a cerut aceleași subvenții, fiind și el trimis ”la muncă, nu la cerșit”, la fel ca mai tinerii săi colegi.

Similar Articles

Comments

  1. Oamenii astia scumpesc produsul si il subventioneaza apoi?
    Mai tarziu cu siguranta va veni cineva care va spune: ne pare rau, nu mai sunt bani de subventii !

    LOL ! suntem sclavi pe plantatie si noi ne bucuram ca primim subventii …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular