Mihai Petre: “20 de milioane de euro pentru Polaris și POMACOST, nimic pentru gigacalorie”

Președintele organizației municipale Constanța a partidului Forța Civică, Mihai Petre, s-a lansat într-un atac virulent împotriva primarului Radu Mazăre, vinovat în complicitate cu guvernul Ponta pentru prețul ridicol de mare pe care constănțenii îl plătesc pentru gigacalorie. Liderul F.C. a reamintit că în anul 2011, cabinetul Emil Boc a adoptat ordonanța de urgență 70, care elimina compensările acordate din bugetul de stat pentru producerea energiei termice. La acea vreme, cei din USL aflați în opoziție au depus o moțiune simplă prin care arătau ce măsuri ar lua ei dacă ar fi la putere pentru a ajuta românii să aibă parte de căldură la preț redus. Doi ani mai târziu, guvernarea USL nu numai că a păstrat ordonanța adoptată de Emil Boc ba chiar a completat-o prin ordonanța de urgență 27, legitimând în acest fel o măsură pe care în mod ipocrit o contestaseră nu cu mult înainte.

Revenind în plan local, Mihai Petre a arătat că în bugetul local prevăzut pentru anul în curs se alocă peste 16 milioane de euro pentru salubrizarea orașului, sarcină ce revine celebrei firme Polaris dar și aproape cinci milioane pentru îngrijirea spațiilor verzi, adică pentru o altă firmă de casă a administrației locale, POMACOST, situație pe care trebuie s-o admitem extrem de hilară, orașul Constanța având parte de orice, numai de spații verzi nu. ”Întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement, cinci milioane de euro. Care grădini publice? Care parcuri? Care zone verzi? Care baze sportive? Ar fi trebuit defalcat ca să înțelegem și noi. Banii se duc la POMACOST? Atunci de ce această firmă îmi cere bani dacă o chem să taie un copac? Trei milioane de euro pentru servicii în domeniul culturii și a religiilor. Unde e cultura, ce religie? Nu mai bine luam din banii ăștia ca să ajutăm constănțenii să plătească întreținerea? 17 milioane de euro pentru Polaris. Vi se pare că orașul nostru este unul atât de curat?” a răbufnit Mihai Petre.

Ca să înțelegem frustrarea tânărului șef de partid trebuie să mai facem o scurtă adăugire. Firmele de salubritate din orașul Cluj (sunt două, oricât de incredibil ar părea) vor primi pentru următorii opt ani de contract suma de aproximativ 30 de milioane de euro. Așadar două firme clujene primesc în opt ani cam cât primește firma Polaris în doi, iar astăzi, în ședința de consiliu local gigacaloria se va scumpi la Constanța. E ca în basme, dar … nu e basm.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular