Alegeri cu cântec la tineretul PDL Constanța. Președinte ales pe pile, vicele votat în lipsă?

tdlÎn cursul serii de sâmbătă, organizația de tineret a PDL Constanța s-a reunit pentru a-și alege conducerea Biroului Permanent Local. Mai mulți membri nemulțumiți de cele întâmplate în cadrul acestui eveniment, ne-au scris un e-mail pentru a ne atrage atenția că lucrurile n-au stat deloc sub semnul corectitudinii în privința celor aleși în funcții. Conform informațiilor oferite de semnatarii acestui protest, care au dorit totuși să-și păstreze anonimatul, conducerea aleasă stă sub semnul incompetenței, a pilelor și a colecționarilor de funcții, lucru care îi face pe tinerii capabili, încă rămași în rândul democraților, să-și pună problema dacă acest partid mai reprezintă o soluție pentru viitorul lor politic.

 

Noul președinte și-a plătit funcția cu prăjituri?

cheia dimovPentru început, tinerii democrați sesizează faptul că întreaga ședință a avut loc sub semnul fraudei, numărul mic al celor prezenți în sală obligând conducerea PDL să consemneze cvorumul de ședință doar din pix. Sursele noastre spun că însărcinați cu acest ”fals în acte”, necesar pentru ca ședința să poată avea loc, au fost un băiat și o fată, proptiți la intrare, tinerii viitori politicieni fiind rugați să semneze pe liste în dreptul celor absenți.  Mergând mai departe, noul președinte ales, Marian Cătălin Cheia(foto stânga), este aspru criticat de colegii săi, aceștia spunând despre el că a fost impus chiar de către senatorul Gigi Chiru care a avut grijă să-l numească interimar, atunci când organizația a rămas fără președinte. Noul președinte administrează împreună cu familia sa un laborator de cofetărie, care a produs în timpul campaniei electorale mai multe dulciuri menite să ”îndulcească” alegătorii constănțeni. Informația pare să se verifice, pentru că la o scurtă analiză se poate vedea că Marian Cheia a sponsorizat partidul din care face parte, în anul 2012, cu aproximativ 5000 de euro. Dincolo de aceste suspiciuni, tinerii PDL-iști spun că Marian Cheia este un tip complet agramat, incapabil să reprezinte organizația pe care o va conduce , însă tratăm această afirmație cu rezerva cuvenită, necunoscând personajul cu pricina. O altă acuză care i se aduce lui Marian Cheia este că spune tututor că și-a terminat studiile universitare în 2005 deși în acel an abia ar fi trecut ușor de vârsta majoratului, fapt pentru care colegii obișnuiesc să se amuze pe seama lui, considerându-l ușor mitoman.

Ales vicepreședinte fără a fi prezent în sală

tilincaUn alt personaj al comediei petrecute la TDL Constanța este Cosmin Tilincă. Tânărul, pe care mulți dintre membrii organizației nu-l cunosc, fiind înscris doar de câteva săptâmâni în partid, a fost ales vicepreședinte al TDL Constanța, fără ca măcar să fie prezent în sala de ședințe. Tilincă, pe care unul dintre oficialii democrat-liberali ni l-a descris ca pe un tânăr extrem de creativ, s-a dovedit un copil în discuția pe care am încercat s-o avem cu el. Dat fiind că ai lui colegi ne-au semnalat ca singură modalitate de a-l contacta profilul său de facebook, am încercat să aflăm de la el de ce un vicepreședinte TDL e votat fără a fi prezent în sală. Dacă inițial Cosmin Tilincă nu a fost deranjat de discuție, în momentul în care a realizat despre ce este vorba, a început să se eschiveze într-un stil comic și totodată pueril, trecând prin toate stările posibile, de la ”acesta nu este profilul meu de facebook” și până la un ilar ”i have the right to remain silent”. Îi dorim din toată inima vicepreședintelui TDL Constanța să nu afle prea curând în care anume situație va auzi aceste cuvinte pronunțate la adresa lui. În orice caz, discuția avută cu tânărul Tilincă a fost încă un semnal că nemulțumirile colegilor săi se confirmă.

Lista cu nemulțumiri pe care am primit-o la redacție continuă cu faptul că mai mulți dintre cei aleși în conducerea TDL Constanța sunt înscriși în partid de doar câteva zile, fiind astfel călcată în picioare munca altor tineri care au ani de zile de activitate politică în spate.  De asemenea, se reproșează faptul că tinerele Dragu Costela și Stavrositu Isabela,  alese prim vicepreședinte și respectiv secretar general, încalcă statutul partidului pentru că îndeplinesc funcții și în organizația de seniori a partidului și la organizația de femei, ajungând fiecare la câte patru funcții simultan.  Iată deci, un tablou sinistru, al unui partid aflat în degringoladă, care și-așa măcinat de plecările în masă, consideră necesar să umilească și pe cei ce au binevoit să creadă încă în idealurile democrat-liberale.(D.H.)

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular