Avantajele si dezavantajele placarilor cu granit

dsc_2461Folosirea placilor naturale de granit pentru amenajarea exterioara sau interioara a locuintelor noastre este ceva magnific, am putea spune. Valoarea oricarei case creste cu siguranta atunci cand proprietarii aleg sa foloseasca acest tip de roca. De fapt, s-a aratat ca iti poti recupera intreaga investitie atunci cand instalezi asemenea pardoseli de granit, in casa personala. Dar este cu adevarat aceasta placare cu granit cea mai potrivita pentru tine? Haideti sa luam in considerare cateva avantaje si dezavantaje ale acestei pietre naturale; ca in final, decizia sa iti apartina in totalitate, dar in cunostiinta de cauza. Pentru a te bucura de consultanta din partea profesionistilor, in acest segment, precum si pentru a incepe efectiv acest proces de montare/instalare, te poti indrepta catre solutiile companiei de prelucrare granit si marmura Fabi Satu Mare.

Cateva dintre avantajele placarii cu granit:

– Frumusetea designului

Nimeni nu ar putea sa spuna vreodata ca granitul este un material urat. Poti sa ai cea mai urata mobila, cele mai depasite aparaturi si electrocasnice, insa oamenii tot se vor simti bine in respectivele incaperi, datorita pardoselii de granit. Acesta se poate cumpara intr-o varietate de culori si texturi sau modele, ce pot simplifica in mod considerabil procesele de asortare cu restul elementelor din respectivul interior.

– Culori si texturi sau modele

Asa cum am mentionat in randurile de mai sus, exista diverse colectii de granit din care putem sa alegem, ca si clienti (de la negru, pana la auriu, aramiu, verzui etc)

Duritate si durabilitate

Granitul este o piatra naturala – tocmai de aceea, e tare. Este aproape imposibil ca astfel de placi sa fie sparte; cu atentia cuvenita, acest tip de pardoseala de granit va avea o durata de utilizare extinsa (poate fi mentinut o viata intreaga).

– Rezistenta la bacterii si microbi

Un astfel de material instalat ca blat sau pardoseala va fi hipoalergic, rezistent la microbi si bacterii.

Anumite dezavantaje ale utilizarii granitului:

– Granitul nu este un material ieftin pentru decoratiuni interioare sau exterioare. Din contra, este una dintre cele mai scumpe variante. Rezultatul final va arata insa ca fiecare banut este meritat iar aprecierea oaspetilor ce va vor trece pragul nu va intarzia sa apara.

– Greu de instalat de catre client – asa incat apelarea la profesionisti devine un lucru absolut necesar; e bine sa ne punem, deci, inca o suma de bani deoparte, pentru astfel de servicii.

– Mentenanta periodica – acesta nu e un dezavantaj atat de accentuat, deoarece, pana la urma, toate tipurile de pardoseala trebuie sa fie ingrijite cu foarte mare atentie.

– Poate fi rece si dur pentru picioare – exista, totusi, mai multe modalitati prin care acest lucru poate sa fie oarecum abordat (intr-o masura mai mica sau mai mare). Dar chiar si asa, pardoseala de granit va ramane rece de-a lungul intregului an. Iar daca e dur pentru picioare, poate fi si mai periculos pentru cei mici; asadar mare atentie la copii si la riscurile de accidentare cand se joaca in asemenea incaperi, pavate cu granit.

Descopera cele 20 de colectii de granit din pagina dedicata acestor produse, la Fabi. Cu siguranta vei gasi si inspiratia de care ai nevoie pentru a lua cea mai buna decizie, avand posibilitatea de a lua in calcul si variantele din marmura sau onix.

 

 

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular