Cei 7 “A” pentru dezvoltare profesionala si relatii productive

sapteaDezvoltarea profesionala are nevoie, de cele mai multe ori, de foarte multe elemente, dar, in special, are nevoie de relatii de cooperare cu o multime de persoane care sa iti aduca valoare, dar si de la care sa pescuiasca oportunitatile care te ajuta sa avansezi. Mai multe despre dezvoltare profesionala gasesti aici, pe blog-ul lui Lorand Soares Szasz, unul dintre cei mai buni speakeri de business din tara si cel care ofera consultata unui numar foarte mare de companii si persoane.

Relatiile de cooperare despre care vorbim sunt foarte importante pentru ca ele sunt cele care te pot ajuta sa cresti sau te pot infunda. Tocmai de aceea trebuie sa stii cum sa le gestionezi. Iar pentru acest lucru trebuie sa stii cateva principii si sa le aplici. Business coach-ul despre care spuneam mai sus, Lorand Soares Szasz, a abordat acest subiect intr-un articol special dedicat pe blog-ul sau, incercand sa gaseasca o modalitate cat mai simpla de a retine aceste principii.

Se stie ca acronimele sunt modalitati extraordinar de usoare de retinere a unor date sau elemente. De aceea si articolul se numeste “Cei 7 “A” ai unei relatii cooperante”. Sunt alese 7 verbe care sintetizeaza cel mai bine ceea ce trebuie sa ai in vedere pentru a intretine orice relatie, dar, in special, una de cooperare, din care ai foarte multe beneficii.

Concret, cei 7 “A” sunt asculta, accepta, apreciaza, aproba, agreeaza, admira si ajuta. Fiecare dintre acesti termeni este explicat si analizat pentru a te ajuta sa intelegi mai bine care sens al acestora trebuie interpretat, analizat si aplicat. Pentru ca limba romana este polisemantica, iar oamenii tind sa inteleaga gresit sau sa aleaga doar sensurile care le convin. Insa acest gen de oameni sunt si cei care, prin natura lor, cauta mereu scuze, explicatii si interpretari pentru a putea face lucrurile asa cum le convine.

Intretinerea relatiilor de cooperare este un element foarte important, insa mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru dezvoltarea profesionala. Restul le gasiti pe blog-ul lui Lorand Soares Szasz, in categoria dedicata dezvoltarii profesionale si personale, pentru ca cele doua merg mereu mana in mana.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular