Cum protejezi acumulatorii de laptop pe perioada verii

Sezonul de vara a inceput sa isi intre in drepturi si in tara noastra:  temperaturile depasesc frevent 30 de grade Celsius, aerul pare tot mai greu de respirat iar specialistii ne recomanda sa ne ferim de pericolele cauzate de expunerea prelungita la razele soarelui, tocmai datorita radiatiilor. Insa nu doar noi, ca si oameni, avem de suferit de pe urma venirii caldurii! Dispozitivele noastre electronice, din sfera IT&C, se lupta cu alte tipuri de pericole, intr-o masura mai mica sau mare. Functionarea acestora si prelungirea duratei de viata depinde insa in mare parte de atentia pe care le-o acordam. Ne vom referi in randurile urmatoare in special la cateva modalitati prin care putem sa asiguram buna operativitate a unui segment de astfel de accesorii – acumulatorii de laptop. Exista o serie de pasi de care putem sa tinem cont pentru a ne asigura ca am facut tot ce tine de noi, pentru a prelungi durata de viata si autonomia acestor componente si implicit a imbunatati eficienta noastra. Vezi aici o gama variata de acumulatori de laptop, disponibili pentru achizitie, spre a inlocui sau a suplimenta nevoile acestor aparate.

laptop-at-poolCum putem asadar sa evitam inlocuirea acestor componente deloc ieftine:

– Acesti acumulatori de laptop trebuie scosi si depozitati intr-o alta parte, daca planificam sa nu folosim respectivul calculator o anumita perioada de timp. Pe perioada verii e bine sa alegem un loc de depozitare ferit de razele solare si temperaturile ridicate, cat si de umezeala sau praf.

– Nu expuneti niciodata bateria la caldura, fie ca e vorba de surse naturale sau artificiale. Nu lasati bateria in masina,  pe timpul verii (nici in laptop, nici in afara sa). E un lucru stiut ca bateriile fierbinti se vor descarca foarte repede.

– Pe cat posibil, conectati incarcatorul laptopului la un UPS si nu direct in priza.

– Chiar daca e vorba de acumulatori de laptop de tip litiu ion, evitati descarcarea lor completa; nu e recomandat ca acest lucru sa se produca deoarece poate reduce numarul de cicluri de incarcare

– Daca folositi laptopul doar la birou, conectat deci in mod constant la priza, nu pastrati bateria mereu conectata. Caldura ce se formeaza (in special daca nu folositi un cooler suplimentar) nu este benefica. Asadar, reinstalati acumulatorul odata la 3-4 saptamani si permiteti-i sa se incarce si descarce complet. Apoi reumpleti-l la aproximativ 40-60% si stocati-l dupa cum am spus in primul paragraf.

– Ajustati luminozitatea ecranului, din Windows (nu doar in modul de lucru, ci si pentru timpii de intrare in standby). Acest lucru va prelungi viata bateriei.

– Pastrati o baterie de rezerva. Exista o varietate de acumulatori compatibili de laptop, la preturi foarte accesibile. Ele pot fi pastrate cu usurinta in geanta sau rucsacul acestui dispozitiv.

Daca pana acum nu ati respectat aceste sfaturi, ori sezonul de vara v-a adus deja anumite deteriorari ale bateriei, e timpul pentru un nou inceput. Gaseste la Powerconnect o gama variata de acumulatori pentru laptop, potriviti pentru aproape orice marca si model. Livrarea este rapida iar preturile sunt foarte mici.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular