Constanța anului 2014 arată ca în Evul Mediu

În urmă cu mai bine de un an, prezentam imagini din centrul Constanței, mai exact de pe strada Ștefan cel Mare, acolo unde peisajul se prezintă mai mult decât dezolant. Imaginile nu numai că nu au avut niciun efect asupra reprezentanților administrației locale, ba chiar din contră. Primarul Radu Mazăre a declarat într-o emisiune radio că zona respectivă nu-l interesează deloc, fiind doar o stradă între blocuri. În 2014, acea zonă, plină de clădiri cu o valoare istorică și arheologică inestimabilă, continuă să zacă în putrefacție, strada fiind un mediu propice pentru infractori, cerșetori sau locuitorii de etnie rromă din zonă. Puteți citi mai multe despre acest subiect aici: http://constanta.ro/fotoreportaj-constanta-orasul-ruina/.

IMG_0850IMG_0849IMG_0855

 

 

 

 

 

 

 

Un cititor Constanta.ro, ne-a trimis pe adresa de e-mail câteva imagini care arată că în anul 2014, orașul nostru stă mai rau decât în evul mediu.  Strada (dacă poate fi numită astfel), prezentată în fotografii, se numește Constantin Bobescu și este situată în zona Baba Novac, acolo unde recent s-au construit un cartier nou în care tinerii preferă să-și cumpere apartamente prin programul Prima Casă. Imaginile arată că blocurile construite nu beneficiază și de o infrastructură propice, străzile nefiind asfaltate sau măcar pietruite, pentru ca locuitorii cartierului să poată ajunge acasă. Mai mult, ploile torențiale din ultima vreme au transformat zona într-o mlaștină dezgustătoare, făcând aproape imposibil accesul cu autoturismul în apropierea blocurilor. Cititorul nostru ne-a explicat că majoritatea celor care au ales să locuiască în cartierul cel nou au făcut mai multe plângeri către Primăria Constanța, răspunsul fiind unul de tot râsul: ”Vom pietrui aleile de acces, apoi o perioadă veți tasa piatra cu autoturismele personale iar în următorii ani poate vom și asfalta în zonă”, ar fi răspuns reprezentanții primăriei.

IMG_0851 henriFăcând o simplă comparație, constatăm că în cartierele construite special pentru ”săracii” lui Radu Mazăre, se bagă sume colosale de bani în infrastructura zonei. Și-atunci, nu suntem oare îndreptățiți să spunem că în Constanța anului 2014, dacă nu te încadrezi în publicul electoral al lui Radu Mazăre, riști să devii o bătaie de joc a administrației? (Dorian Hapurnea)

Similar Articles

Comments

  1. Foarte frumos! Eu muncesc de-mi sar capacele ca sa pot sa-mi iau o casa, iar electoratul lui Mazare primeste case gratis… De acord pentru cei care sunt cu adevarat cazuri sociale, insa daca ne plimbam putin prin acel cartier vom vedea ca 90% dintre ei sunt oameni in putere, cu forta de munca si cam toti ”colorati”. In tara asta se va schimba ceva abia atunci cand nu vor mai vota toti oligofrenii si cand electoratul va avea cultura politica democratica – probabil peste cel putin 20 de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular