Poliția a destructurat o grupare specializată în trafic de minori

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism. Şase membri ai grupării au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 2 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat 7 percheziţii în Constanţa şi Năvodari, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori şi proxenetism.

13 persoane au fost depistate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna ianuarie a.c., membrii grupului ar fi recrutat şi transportat mai multe tinere minore, în scopul exploatării sexuale şi obţinerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi găsit clienţi şi ar fi transportat victimele pentru a întreţine acte sexuale, contra cost, cu aceştia.

Recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale se efectua prin intermediul mai multor taximetrişti, clienţii provenind în special din rândul marinarilor străini de pe nave ancorate în Portul Constanţa, dar şi prin anunţuri cu oferte de servicii sexuale publicate în ziare şi on-line, însoţite de numere de telefon de contact.

În urma probatoriului administrat, faţă de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa, precum şi jandarmi.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular