Urmărire ca-n filme, la Mihail Kogălniceanu

În noaptea de 12/13.08.2014, patrula mixtă de siguranţă publică, formată dintr-un poliţist din cadrul Postului Comunal de poliție Mihail Kogălniceanu și un lucrător al Poliției Locale, în timp ce executau un filtru rutier pe DJ222, la intrarea în comuna Mihail Kogălniceanu dinspre comuna Tîrgușor, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, conducătorul acestuia neconformându-se, sens în care s-a trecut la urmărirea autoturismului.

Astfel, şoferul a fost urmărit de poliţişti pe DJ222, pe DN2A în comuna Mihail Kogălniceanu către comuna Crucea – satul Stupina.

În toată perioada respectivă, conducătorul auto a obstrucţionat echipajul de poliție în vederea efectuării manevrei de depăşire, mergând pe contrasens.

Pentru oprirea autoturismului, poliţistul l-a somat pe cel în cauză să se conformeze indicaţiilor.

Ca urmare a faptului că, şoferul nu a oprit şi a manifestat un comportament care punea în pericol siguranţa traficului rutier, poliţistul a efectuat, regulamentar, în plan vertical, patru focuri de avertisment, fără a se înregistra victime omeneşti sau pagube materiale.

Astfel, în afara satului Stupina conducătorul auto a virat brusc stânga, părăsind carosabilul, autoturismul rămânând blocat pe câmp, din care au coborât 3 persoane, care s-au sustras anchetei poliţiştilor.

Fiind efectuate verificări a fost identificat proprietarul autoturismului, din comuna Mihail Kogălniceanu, care a afirmat că autoturismul i-a fost furat, din curte, cu puțin timp înainte, de către persoane necunoscute.

Continuând investigaţiile, în scurt timp, poliţiştii au identificat 3 persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv N. F. I., de 21 ani, P. I. G. și B. A., ambii în vărstă de 14 ani, toți din comuna Mihail Kogălniceanu.
Din primele verificări a rezultat faptul că, cei trei, profitând de neglijenţa proprietarului, care a lăsat autoturismul parcat în curte, neasigurat şi cu cheile în contact l-au sustras, iar la ieşirea din comuna Mihail Kogălniceanu nu au oprit la semnalul regulamentar de oprire al oamenilor legii.

În cauză, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu au întocmit dosar penal, cei trei fiind cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, precum și conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular