Tinerii liberali vor să devină ”excelenți” în ale politicii

Tinerii liberali constănţeni participă la Programul de Excelenţă în Politică, cursuri organizate de Fundaţia Konrad-Adenauer-Stiftung Germania în colaboare cu PNL.
În prima serie, care s-a desfăsurat pe parcursul anului 2013-2014, au fost admiși la studii despre educaţie politică şi consultanţă Cătălin Cheia, Oana Maria Florea, Sorina Tuşa, Bogdan Clinciu, Mariana Dumitrescu şi Andreea Artagea, iar din cea de-a doua serie fac parte Ionela Tudoran, Alexandru Dima, Anamaria Funda şi Vlatko Dimov.
Cursurile din acest program sunt oferite de specialişti, fie din mediul academic sau practicieni şi cuprind arii de interes: Administraţie Publică Locală, Politici Economice, Politici Sociale, Politici pentru Educaţie şi Tineret, Politici Europene, Politici Sociale şi de Sănătate, Economie Socială de Piaţă, Relaţii Internaţionale, Politică Externă şi de Securitate.
La acest Program de Excelenţă au aplicat membrii ai partidului nostru din toată ţara, având vârsta cuprinsă între 22 şi 45 de ani. La programul KAS de Excelenţă în Politică au participat peste 100 de cursanţi din întreaga ţară.
Participanţii au fost selectaţi în urma unor interviuri organizate de către specialiştii Fundaţiei Konrad-Adenauer-Stiftung. Stagiul de pregătire a cuprins atât cursuri teoretice, cât şi ateliere practice şi training de leadership politic. Scopul propus, acela de a pregăti şi promova viitoarele elite ale politicii româneşti de centru-dreapta.
Fundaţia Konrad-Adenauer-Stiftung este o fundaţie politică, apropiată Uniunii Creştin-Democrate din Germania, care desfăşoară în România încă din 1991 activităţi de educaţie politică şi consultanţă. Activitatea ei se desfăşoară în cooperare cu instituţii ale statului, partide politice, organizaţii civice, precum şi cu personalităţile marcante ale ţării.
“Programul de Excelenţă în politică este foarte bun pentru tinerii partidului nostru, ajută la o profesionalizare a lor şi, până la urmă, la transformarea lor în politicieni mai buni, mai pregătiţi pentru viitor”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, co-preşedintele PNL Constanţa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular