KMKZ.RO: DNA Constanța a salvat un pacient de la moarte

Ați auzit de medicul cardiolog din Constanța care deunăzi a fost arestat de DNA fiindcă i-a cerut o șpagă de 3.000 de lei unui pacient pe care a refuzat să-l opereze dacă nu primește această sumă. Vă spunem în exclusivitate această poveste care depășește cu mult scenariul filmului Moartea domnului Lăzărescu.

Un bătrân din Constanța, la vreo șaizeci de ani, a fost adus cu ambulanța la spital, în stare critică. A aflat de la medicul cardiolog că trebuie să fie operat cât mai repede, că altfel nu trăiește. Același medic a adăugat că dacă nu primește de la pacient șpagă 3.000 de lei îl lasă să moară. Bătrânul a început să plângă, spunând că are un venit de doar 400 de lei lunar. Medicului cardiolog nu i s-a înmuiat deloc inima de lacrimile pacientului sărac, i-a replicat rece că singurul lucru pe care îl poate face pentru el este să accepte plata șpăgii în două rate. Cătrănit, bătrânul a plecat din spital într-o stare și mai grea. Disperat, s-a dus la DNA. Nu ca să se facă dreptate, nu ca să fie arestat acel medic șpăgar, ci cu o motivație mai simplă: „Vreau să trăiesc, ajutați-mă să trăiesc!“

Procurorul DNA, același care a instrumentat dosarul pentru care Nicușor Constantinescu a fost arestat, a înțeles situația dificilă a denunțătorului și a luat următoarea decizie: i-a oferit 2.000 de lei din fondurile DNA pentru a putea să-i dea medicului șpăgar, ca să-l opereze. Deși era un flagrant delict perfect instrumentat, DNA Constanța nu l-a arestat pe medic, nu a intervenit deloc, lăsându-l să-l opereze pe bătrân. Abia după ce operația a fost făcută și perioada postoperatorie a fost depășită DNA-ul a trecut la pasul doi. I-a oferit pacientului restul de 1.000 de lei, practic a doua rată a șpăgii, iar acesta i-a dat-o mai departe cardiologului. Abia atunci a intervenit DNA-ul și l-a arestat pe medicul corupt.

Partea de-a dreptul emoționantă a poveștii este însă alta. Știți de ce insista bătrânul să trăiască? Omul a avut un fiu care i-a murit. De la acel fiu i-a rămas un nepot, pe care îl crește singur, din cei 400 de lei lunar. „Nepotul are doisprezece ani. Dacă eu mor, moare și el, nu se va descurca singur la vârsta asta. Dar dacă eu trăiesc măcar încă doi ani, deja e mărișor și poate să-și ia viața în mâini. Atât dacă aș mai trăi, doi ani, pentru nepotul meu… De-asta vreau să fac operația.“ Medicul arestat la Constanța nu e doar corupt, ci și un cardiolog fără inimă.

Alexandru Căutiș

P.S. Nu vă dau numele medicului, nu merită, dar vă mai spun că e prieten bun cu șeful C.J. Constanța și că apare într-un dosar al lui Nicușor Constantinescu, ca beneficiar al unui imobil achiziționat ilegal de Consiliul Județean. Ticăloșii primesc răsplată de la ticăloși.

P.P.S. Abonați-vă la revista Kamikaze, mulțumim!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular