Doi bărbaţi surpinşi la pescuit pe fluviul Dunărea cu un dispozitiv electric

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care intenţionau să pescuiască pe fluviul Dunărea folosind un dispozitiv electric.

În data de 03.01.2015, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.
Astfel, pe malul drept al fluviului Dunărea, au observat un autoturism marca Dacia, care avea ataşat un peridoc, iar în apropierea acestuia doi bărbaţi.
În urma verificărilor, în portbagajul autoturismului, au fost descoperite un dispozitiv electric, un acumulator auto şi două cabluri electrice.
Cei doi bărbaţi, G. VIOREL, în vârstă de 35 ani şi G. PETRICĂ, de 30 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, au declarat că intenţionau să desfăşoare activităţi de pescuit prin folosirea dispozitivului electric.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întregul dispozitiv electric, evaluat la aproximativ 700 lei şi au întocmit persoanelor in cauza dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvative vii prin curentare sau electrocutare”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 65 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular