Transport ilegal de peşte pe fluviul Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, cantitatea de 20 kilograme peşte fără documente legale şi deţineau o plasă de pescuit tip monofilament.

În data de 13.01.2015, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe fluviul Dunărea, o barcă din lemn cu motor în care se aflau cetăţeanii români V. CONSTANTIN în vârstă de 40 de ani şi V. MARIN de 47 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.
În urma controlului, în ambarcaţiune au fost găsite 20 de kilograme de peşte din specia crap şi o plasă de pescuit tip monofilament în lungime de 50 de metri.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasa monofilament, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „utilizarea şi deţinerea plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular