Mihai Petre, atac dur la Radu Mazăre: ”Sfidați și batjocoriți bugetul local”

Într-un context în care, la nivelul municipiului Constanța, primarul Radu Mazăre se bucură de un climat politic lipsit total de voci care să-i conteste activitatea, sau mai bine zis lipsa de activitate, apariția fundației pe care Monica Macovei a constituit-o pare să fie mai mult decât benefică, pentru echilibrul politic, atât de necesar. Mihai Petre, președintele M10 Constanța, devine în această perioadă vocea unică a opoziției din Constanța, în condițiile în care PNL-ul este de ani de zile un partener tacit al administrației Mazăre iar PMP-ul pare că a uitat să revină din concediul oferit de sărbătorile de iarnă.

Ultima trăznaie a primarului Radu Mazăre, propusă chiar de fiul din dotare, Răducu, este aceea de a organiza concursuri intre instituțiile de învățâmânt, ocazie cu care se vor mai scurge din bugetul local, și-așa văduvit de cheltuieli masive și inutile, încă un milion de euro. Acest proiect, complet nejustificat în condițiile în care trăim într-un oraș care pare că se dărâmă, a atras criticile Asociației M10 Constanța, care prin intermediul unui comunicat de presă își arată indignarea față de modul de a cheltui banii al primarului Radu Mazăre. Vi-l prezentăm integral.

Asocația M10 Constanța consideră revoltător modul în care primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, găsește fonduri în bugetul local pentru a finanța un proiect propus de fiul său, însă în fața problemelor majore ale municipiului Constanța nu are decât un singur răspuns: “n-am bani, am fost/sunt persecutat politic”.

Este inadmisibil cum într-un oraș unde nu mai există cultură, pentru că a fost distrusă de administrația Mazăre-Constantinescu, unde locuitorii plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară, unde oamenii de afaceri sunt sufocați de taxe aberante, unde nimic nu se investește în producție, unde Cazinoul stă să cadă, se găsește peste noapte fabuloasa sumă de 1.000.000 de euro pentru un așa-zis proiect de voluntariat, propus de fiul primarului, ale cărui principale repere vor fi “competiții sportive, concurs de caiace, grafitti, fotografie cu telefonul mobil”(???). Cu alte cuvinte, un milion de euro aruncați pe fereastră doar pentru că propunerea vine din partea băiatului edilului municipiului Constanța. Dacă Radu Mazăre dorește să investească rațional această sumă, atunci ea poate fi alocată pentru a stimula cercetarea (clubul NASA), performanța în educație (cercuri și centre de excelență), în concursuri de cultură între școli și licee și nu concursuri de grafitti.

Sfidarea și batjocura la care este supus bugetul local de către primarul municipiul Constanța sunt sinonime cu sfidarea și batjocura la care este supus acest oraș de peste cel puțin un deceniu.

Asociația M10 Constanța lansează un apel către consilierii PNL și PPDD din Consiliul Municipal Constanța de a nu vota orice proiect de hotărâre de Consiliu Local pe această temă, așa cum a fost enunțată de primar, precum și către Consiliul Județean al Elevilor din Constanța de a nu deveni un bidon de topire a banilor publici, de a nu gira risipa banului public și de a nu se transforma într-o anexă a primarului municipiului Constanța.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular