O tonă de pește confiscată de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni care transportau, cu două autoturisme respectiv cu o ambarcaţiune cu motor, aproximativ o tona de peşte, fără a îndeplini condiţiile legale.

• În data de 13.03.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, pe D.J. 226 între localităţile Corbu şi Năvodari, o autoutilitară marca Volkswagen Caddy, condusă de cetăţeanul român B.R., de 41 ani, cu domiciliul în Constanţa.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 398 kg peşte diferite specii, astfel: 201 kg caras, 132 kg crap, 45 kg salau şi 20 kg ştiucă, în valoare totală de 2.038,5 lei, pentru care nu poseda documente de provenienta.
• În data de 13.03.2015, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, pe D.N 22 între localităţile Lumina şi Tariverde, un autoturism marca Opel Astra, condusă de cetăţeanul român D.A., de 44 ani, cu domiciliul în Slobozia.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 584 kg peşte diferite specii, astfel: caras 487 kg, şalău 6 kg, somn 4 kg, crap 75 kg şi 12 kg ştiucă, în valoare totală de 1.969,5 lei, pentru care barbatul nu detinea documente de provenienta.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Celor doi barbati le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, precum şi „omisiune în tot sau în parte a evidenţierii în acte contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate” faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9 lit. b din Legea 241 / 2005.

• În data de 13.03.2015, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţenii români H.O.F., în vârstă de 35 ani, şi P.A., de 47 ani, ambii cu domiciliul în Tulcea.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 13 kilograme de peşte proaspăt din specii diferite pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Celor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nedeţinerea licenţei / auturizaţiei de pescuit pentru neve şi ambarcaţiuni”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit. a, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular