Elevii au învățat Povestea Apei de la angajații RAJA

În vremurile copilăriei noastre, școlile organizau în diferite zile vizite la obiectivele importante ale județului Constanța. Ca elevi, vizitam pe atunci aeroportul Kogălniceanu, Muzeul de Marină sau bricul Mircea. Astăzi, locurile pe care micuții elevi le pot vizita s-au diversificat, printre ele fiind și punctele de lucru, din Constanța, destinate epurării apei menajere.

Elevii de la Grădiniţa nr. 51, Şcoala Generală nr. 8, Şcoala Generală nr. 37, Şcoala Gimnazială „Ion Jalea“, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ şi Centrul de Plasament „Delfinul“ din Agigea au sosit ieri în vizită la RAJA S.A, acolo unde au putut afla de la ecologi, care este circuitul apei menajere, de la plecarea din apartamente și până la deversarea ei, departe în largul mării. Vizita copiilor face parte din programul Şcoala Altfel – „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, program prin care elevii pot desfășura diverse activități extrașcolare. 

Vizita la RAJA a început la sursa de apă de la marginea Constanței, a continuat cu laboratorul Încercări Apă Potabilă din Palas, stația pompare Călărași  și s-a terminat la stația Epurare Nord. Pe tot parcursul vizitei, specialiști ai RAJA le-au explicat copiilor pas cu pas circuitul apei și modul în care aceasta este curățată prin diferite filtre.

Elevii au putut astfel merge pe firul apei, parcurgând circuitul ei de la extragere și până la purificare.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular