Sarbatorile incep cu o tava de copt – 3 bunatati de pus la cuptor

Nicio sarbatoare nu poate incepe fara o tava de copt de calitate. Iti poti imagina sa treaca o sarbatoare, oricare ar fi ea, fara sa pui ceva la coptor. Fie ca e vorba de niste cozonaci sau blatul unei prajituri, ai nevoie de o tava de copt ca cele de la Fraromshop.ro care se afla acum, de Pasti,  la promotie.

Sunt o multime de retete pe care le poti pregati intr-o tava pentru copt. Poti incerca diferite rete pe langa clasicii cozonaci. De exemplu, o portie mare si delicioasa de negrese. Ingredientele de care ai nevoie sunt simple si se gasesc la orice magazin. Ai nevoie doar de un ou, o cana de zahar, doua cana de faina, o jumatate de cana de ulei, una de lapte, doua linguri de cacao, trei de gem si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Mixezi ingredientele intr-un aluat, le pui intr-o tava de copt care nu se lipeste si o bagi in cuptorul preincalzit. Aceasta negresa merge perfect cu o ceasca fierbinte de cafea.

Daca esti genul de persoana care apreciaza o franzela calda facuta in casa atunci o tava de copt iti va veni in ajutor. Dar de ce sa faci o paine simpla cand poti sa ii dai un bonus de savoare? Tot ce trebuie sa faci este sa iti pregatesti ingredientele pentru paine, faina, drojdie, sare, apa si ulei, dar in aluat mai poti adauga un ingredient special: usturoi. Pentru a adauga usturoiul in aluat si pentru a-l omogeniza trebuie sa il pui inainte la cop. Tot ce trebuie sa faci e sa iei usturoi intreg sa ii tai “capacul” si sa il presari cu sare dupa care sa il bagi la cuptor pana se innegreste. Dupa ce coaja acestuia s-a innegrit, stoarce-l in mixul pregatit pentru a face aluatul. Amesteca bine si lasa aluatul sa creasca. Tot ce mai trebuie sa faci este sa portionezi aluatul, sa il pui intr-o tava de copt si sa bagi tava in cuptor. Asa se face painea delicioasa cu usturoi.

Pentru o masa gustoasa si consistenta poti incerca reteta de jambon afumat copt in aluat. Aceasta reteta se poate face cu aluat facut in casa, ca si cel pentru paine, sau cu foietaj din comert. Recomand, totusi folosirea aluatului facut in casa. Ai nevoie doar de o bucata de jambon afumat pe care trebuie sa il portionezi in fasii mai groase sau mai subtiri, dupa gust. Aceste fasii le impachetezi in aluat, pui totul intr-o tava pentru copt si le dai la cuptor.Lasi preparatul pana cand aluatul s-a copt bine dupa care il scoti din cuptor si il tot poti servi.

Pentru aceste retete ai nevoie de o tava de copt de calitate. Viziteaza magazinul Fraromshop.ro. Acolo vei gasi o selectie variata de tavi de copt acum chiar si la reducere in cadrul promotiei de Pasti.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular