Valentin Vrabie a ”comis-o” din nou. Record național de prezență la ”Ziua comunei Peștera”

Așa cum ne-am obișnuit deja, de opt ani, la jumătatea lunii mari are loc în comuna Peștera cel mai mare spectacol de care se pot bucura dobrogenii. Da, ați citit bine. Nu în Constanța, nu în oricare dintre orașele mari din regiune ci în micuța comună Peștera, situată stingher undeva în apropiere de Medgidia, de care mulți dintre dobrogeni n-au auzit până la sosirea la Primărie a lui Valentin Vrabie, edilul care a reușit să-și scoată comuna din anonimat.

Popularitatea de care se bucură primarul Valentin Vrabie a făcut ca evenimentul de sâmbătă să bată recordurile de prezență la un asemenea spectacol, peste 40.000 de oameni preferând să se deplaseze din întreaga regiune pentru a se bucura de muzica bună, grătarele pregătite sau avioanele care li s-au pus la dispoziție pentru zboruri de agrement.

Dincolo de spectacolul care a fost excelent, fără dubii, două lucruri ne-au atras atenția și trebuie evidențiate.

Spectacolul organizat pe Valea Izvorului, din comuna Peștera, s-a adresat în mod normal unor oameni ce locuiesc în zone rurale, așa că n-ar fi mirat pe nimeni dacă pe scenă ar fi urcat Florin Salam, Adrian Copilul Minune sau alții ca ei. Primarul Valentin Vrabie, omul care spune răspicat de ceva vreme că educația este prioritatea zero pentru comuna pe care o administrează, a preferat să nu abdice de la principiile sale și a ales însă pentru spectacol, muzică bună, de la operă, multă, multă muzică populară, muzică armânească, turcească, muzică dance pentru tineret și finalul de senzație cu trupa Zdob și Zdub, o combinație fantastică de etno rock, așa, cam ca sufletul zvăpăiat al primarului organizator. N-au fost manele, așadar, un punct în plus de care ar trebui să țină cont orice primar organizator de spectacole.

populara

Al doilea lucru care ne-a atras atenția și trebuie evidențiat este faptul că, deși e cunoscută deja intenția primarului Vrabie de a deveni președintele Consiliului Județean Constanța, pe scenă nu au existat îndemnuri electorale. Suntem obișnuiți deja cu artiști care sunt ”educați” să pronunțe numele celui care i-a invitat și care învață publicul să voteze în consecință. Și ce ocazie mai bună, dacă nu în fața a 40.000 de oameni sosiți la fața locului. Nu și la Peștera însă. La sărbătoarea florii de salcâm a predominat bunul gust și distracția, evenimentul în sine fiind probabil cea mai bună dovadă că în 2016 atât organizatorul cât și spectacolul trebuie să se mute în Constanța, pentru ca mult mai mulți oameni să beneficieze de inteligența și cinstea cu care Valentin Vrabie știe să administreze o localitate sau chiar un județ, în favoarea cetățeanului.

andra

Și mai trebuie evidențiat ceva. La doar câteva ore după spectacol, după ce zecile de mii de oameni prezenți au lăsat în urma lor tone de gunoi, echipa lui Valentin Vrabie a curățat locul, lăsându-l curat, așa cum e normal să fie.

Felicitări primarului și echipei sale pentru un eveniment de suflet pe care sperăm să-l repete, an de an, dintr-o funcție mai importantă totuși, pentru că, nu-i așa, oamenii competenți merită așezați cât mai sus în administrația județului.

gunoi

fara gunoi

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular