Primăria Constanța transformă vaporașele în reclame imense pentru Policolor?

S-a tot vorbit, pentru o perioadă, de redecorarea vaporașelor pe care Radu Mazăre le-a plantat acum mulți ani la intrare în municipiu. Cinci la număr, vapoarele urmau să fie decorate într-un stil unic, adaptat la tema marină specifică bineînțeles orașului nostru. Un comunicat de presă sosit pe adresa redacției ne arată însă că primul dintre aceste vaporașe va fi vopsit într-un stil, cel puțin banal, urmând să arate poate chiar mai rău decât arată în prezent. Mai mult decât atât, vaporașul va fi însemnat cu reclama firmei care va asigura vopseaua, urmând ca toți cei ce vor intra în oraș să vadă de fapt o mare și frumoasă reclamă pentru Policolor.

Nouă nu ne place felul în care va arăta vaporașul și credem că actualul primar interimar ar trebui să se mai gândească. Rămâne de văzut ce părere au constănțenii. Redăm integral comunicatul primit dar și fotografia cu noua înfățișare pe care o va avea primul vaporaș în curând.

Campania  ”Redescoperă Culorile României”, Policolor 50 de ani de tradiții,  în plină desfășurare

Proiectul de creație pentru primul vapor a fost ales!

  • „Marea la răsărit, integrată urban” este mesajul proiectului câștigător din cadrul concursului de creație „Culorile României în Constanța” realizat de Policolor in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta;
  • Irina Mihaela Mocanu și Sandra Bălășoiu sunt cele două tinere artiste care printr-un efort comun au adus o intepretare modernă și urbană pentru simbolurile marine;
  • Primul vapor va fi pictat cu vopsea industriala și auto de la Policolor;
  • La proiect s-a alaturat Hotelul Golden Tulip din Mamaia.

Constanța, 22 Iulie 2015:Concursul de creație „Culorile României în Constanța- Vapor 1” are un câștigător! Proiectul „Marea la răsărit, integrată urban” este creația aleasă de către juriu pentru transformarea într-un exponat de artă urbană a primului vapor simbol din Constanța. Concursul de creație care face parte din campania „Redescoperă Culorile României” este destinat promovării României și culorilor ei , prin susținerea Policolor.

Concursul de creație Culorile României în Constanța a demarat în cursul lunii iunie în baza parteneriatului dintre Policolor și Primăria Municipiului Constanța și are ca scop transformarea în exponate de artă urbană a celor cinci vapoare care marchează intrările în oraș. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu suma de 1.000 de euro, iar lucrarea va purta semnătura lor.

Primul vapor va fi transformat în următoarele săptămâni prin proiectul ce are ca și concept „Marea la răsărit, integrată urban”. Startul lucrarilor este dat de astazi!

„Am imaginat vaporul ca fiind mai mult decât o pânză care primește o inserție artistică exterioară: el este simbolul mării scos din contextul pentru care a fost creat și care păstrează esența apei imprimată pe „corp”. Astfel, vaporul devine un mediu de reflexie a mării prin filtrul geometriei proprii cadrului urban”, a spus Irina Mihaela Mocanu, tânărul artist căștigător al concursului.

Jurizarea a fost realizată de către specialiști care reprezintă Primăria Municipiului Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici Constanța, Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Populară Constanța, precum și de către manageri de brand ai Policolor.

Concursul a atras atenția tinerilor artiști la nivel național și a înregistrat 102 participanți care au depus mai mult de 50 de proiecte de creație. Dintre acestea 33 au respectat toate regulile concursului și brief-ul de creație, au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de jurizare.

„Suntem încântați că acest demers a suscitat atât interes și că am avut un număr mare de proiecte bine construite din care să alegem. Este un prim pas în redefinirea imaginii orașului,  în construirea de noi repere urbane atât pentru comunitate, cât și pentru turiștii care vizitează orașul Constanța”, a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Constanța.

Lucrarea „Marea la răsărit, integrată urban” va fi pusă în practică până la jumătatea lunii august de către artistul câștigător impreună cu o echipă de 20 de voluntari. În urma acestei acțiuni vaporul emblemă va trece printr-o transformare completă și întreaga suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați  va fi revopsită.

„Am demarat această acțiune cu dorința Policolor  de a aduce culoare în cotidianul românilor. Proiectul a fost pus pe roate rapid de către o echipă diligentă formată din specialiștii noștri și ai adminsitrației locale, iar la jumătatea lunii august vom avea aici un minunat proiect de artă. Mulțumim pentru efort artiștilor care s-au implicat în acestconcurs  și minunaților voluntari care s-au înscris la a da viața creației, cât și partenerilor noștri locali care demonstrează că se pot face lucruri frumoase pentru comunitate ”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.

Proiectul comun al Policolor și al Primăriei Constanța va continua din toamna acestui an având ca obiectiv transformarea celorlaltor patru vapoare simbol, care vor deveni la rândul lor suport pentru alte creații.

Săptămâna aceasta Hotelul Golden Tulip din Mamaia s-a alăturat proiectului în calitate de partener. Hotelul va găzdui echipa de organizare și parte din ședintele de lucru ale voluntarilor. „Credem în frumusețea acestui oraș – Constanța și vom sprijini toate inițiativele care își propun să scoată în evidență brandingul local de calitate”, a declarat Paul Mărășoiu, directorul hotelului.

Multe alte instituții și companii locale au contactat deja echipa de organizare a proiectului pentru a le oferi suportul lor.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular