Un nou scenariu: Decebal Făgădău înlocuit cu Florin Gheorghe?

Așa cum spuneam încă din titlu, un nou scenariu circulă printre politicienii constănțeni. Se pare că actualul primar interimar, Decebal Făgădău, nu se află în relații foarte bune cu recent aleasa conducere a PSD Constanța, fiind făcute în acest moment eforturi disperate pentru a fi găsit un candidat care să-i la locul în cursa pentru scaunul de primar al municipiului ce va avea loc peste un an.

Unul dintre scenariile legate de această poveste dă ca sigură înlocuirea lui Decebal Făgădău cu UNPR-istul Florin Gheorghe, actualmente deputat, paradoxal, un prieten apropiat al actualului primar.

Indicii care fac această poveste să pară plauzibilă sunt mai multe. Spre exemplu, este cunoscută relația bună pe care Felix Stroe o are cu Gabriel Oprea, șeful UNPR. Apoi, merită luat în calcul și faptul că Felix Stroe are o antipatie pentru tot ceea ce a însemnat regimul Mazăre/Constantinescu și nu-și dorește deloc să lase orașul Constanța în administrarea unui om care este perceput (și nu în mod greșit), ca o slugă a celor ce au condus orașul în ultimii 15 ani dar și ca omul care le va asigura lui Mazăre și Nicușor accesul la resursele Constanței pentru încă patru ani, cel puțin.

Faptul că zilele trecute, Decebal Făgădău, a fost văzut plimbându-se pe faleza din Constanța la braț cu Mihai Mazăre, ar fi încă un indiciu că actualul primar nu e dornic să se delimiteze de gruparea care a administrat orașul până de curând și că, probabil, nici nu-și dorește să candideze, într-un context în care ar trebui să aleagă între fidelitatea pentru ”stăpânii” care l-au crescut și nevoia de a se rupe de aceștia pentru a putea candida oferind un altfel de model politic, diferit de ceea ce a existat în ultimii 15 ani.

Și, dacă mai era nevoie, astăzi, reprezentanții PSD Constanța au anunțat că-l sprijină pentru conducerea partidului, la nivel național, pe Liviu Dragnea. Iar Liviu Dragnea + Gabriel Oprea = LOVE, ceea ce deschide încă o ușă pentru ca un cvasinecunoscut precum Florin Gheorghe să devină unul dintre candidații cu șanse reale la funcția de primar al orașului, sprijinit de alianța PSD-UNPR.

Vom trăi și vom vedea.

 

Similar Articles

Comments

  1. Of, Dumnzeule mare si mama ei de treaba, cum n-are nicio sansa orasul asta sa mai vada pic de decenta.
    Toti prostii cu carte mai multa ca o maimuta, toti marlanii ahtiati dupa avere se plimba prin pozitiile de administrare ale orasului…UNUL NU E MAI ACATARII ! UNUL ! Nimic nu ma mai convinge ca e vreunul prea bine intentionat.
    Si asa o sa si ramana situatia, cu orasul aratand mai mult ca deplorabil, desi are o istorie mare de tot (dar ce sa stie babuinii din primarie), un avantaj natural – marea, un port aducator de finante si turisti si multe altele. Nimeni, nimeni, nimeni nu are pic de viziune in orasul asta. O dezamagire a ajuns orasul asta.
    Si asa o sa si ramana, daca actiunile mele, ale voastre, ale tuturor raman doar pe internet…nimeni din clasa politica de nicaieri nu mai are frica, ureche sau interes pentru clasa sociala. Si atunci, primim atat cat ne luptam, nu ? Corect.

  2. Bai doriane, banuiam ca esti prost, dar cu cat vorbesti (sau scrii) mai mult, cu atat inlaturi orice dubiu. Acum ai inceput sa aberezi grav, dar grav de tot. Bine…ce dracu pretentii sa avem de la pseudoscriitorasi din-astia ca tine care baga orice pentru o shaorma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular