Mămicile constănțene își văd visul cu ochii. Pediatria Constanța oferă de-acum condiții umane

La începutul lunii septembrie, în urmă cu un an, dezvăluiam prin intermediul unui articol, condițiile inumane în care erau primiți copiii bolnavi în secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. 

Lucrurile nu s-au mișcat în acel moment, deși reacția echipei de conducere a spitalului a fost vehementă, echipa Constanta.ro fiind acuzată, prin intermediul unui comunicat de presă, de defăimare, pentru simplul fapt că n-a cerut și părerea conducerii unității spitalicești.

ped1

Lunile au curs, articolele despre situația dramatică din Pediatrie au continuat, pe site-ul nostru și apoi în toate ziarele constănțene. Au fost chiar politicieni care au abordat acest subiect încercând să ajute, simțind probabil capitalul de imagine pe care subiectul sensibil îl aduce, dar lucrurile au stagnat.

ped2

A fost nevoie de un protest spontan al mămicilor din Constanța și de o ”gălăgie” organizată a acestora în mediul online. Abia atunci, autoritățile au simțit că situația scapă de sub control și au decis să aloce fonduri pentru renovarea secției respective.

Acum, la un an de zile după ce am sesizat în exclusivitate situația din Pediatrie, ne putem declara mulțumiți. Peste 2,5 milioane de euro au fost alocați secției, jumătate din aceasta a fost deja renovată și adusă la condiții de lux urmând ca în 15 septembrie să fie dată în folosință. Cealaltă jumătate de secție va fi gata până la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă, ca datorită unei mobilizări exemplare a mămicilor constănțene, din 2016 orice copil va putea fi tratat în condiții de lux, așa cum e normal să se întâmple.

ped3

Felicitări mămicilor care au protestat în ploaie pentru ca bebelușii lor să beneficieze de cele mai bune condiții în Spitalul Județean Constanța. Ele sunt eroinele acestei realizări și toți ar trebui să luăm exemplu de la ele.

Sursă foto: www.cugetliber.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular