Lecție de umanitate. Rugbiștii constănțeni au devenit familia lui Liviu Andrei, un copil bolnav de leucemie

Probabil că nu există veste mai tragică, pe pământul ăsta, decât aceea că al tău copil a fost lovit de o boală precum leucemia. Destinul însă, mai dă și asemenea lovituri, așa cum s-a întâmplat în cazul băiețelului Liviu Andrei. În disperare de cauză, mama lui a postat pe Facebook situația dramatică în care i se află puiul iar ajutorul a venit probabil exact de-acolo de unde se aștepta mai puțin.

Rugbystul Ionuț Lungu, de la echipa Rechinii, este iubitul unei colege de-a mamei lovită de nenorocirea despre care vorbeam. A văzut pe Facebook povestea lui Liviu Andrei Cocoș și a decis în acel moment că-l va ajuta pe tânărul bolnav, cu absolut tot ceea ce-i va sta în putință.

A început prin a rezolva problema medicamentelor, care deși ieftine, nu se găseau în farmacii. Și-a mobilizat toți cunoscuții și prin mesaje pe Facebook au reușit să strângă pastilele necesare de la oameni din toată țara. Liviu Andrei are, în urma acestui gest, pastile care să-i ajungă timp de un an.

Mai departe, Ionuț Lungu și prietenii săi rugbiști încearcă să se ocupe de problema cămăruței în care mama și băiatul locuiesc în chirie. Pentru că tratamentul distruge imunitatea pacientului, e nevoie de un mediu cât mai steril, ceea ce e greu în condițiile actuale. Rugbyiștii s-au implicat însă, au pus mână de la mână, au cumpărat detergenți speciali, au construit sârme speciale pentru hainele pe care transpirația adusă de tratament te obligă să le schimbi și de câteva ori pe zi. Au devenit practic o familie pentru acest copil. Din grija rugbiștilor de la Năvodari, sâmbăta aceasta familia va primi 7,5 tone de lemn, atât de necesare pentru încâlzirea pe timpul iernii a locuinței închiriate.

Boala, așa cum puțin probabil știu, implică nevoi speciale. Care trebuie acoperite cu sume mari de bani, pe care rugbiștii nu le au. Din acest motiv, ei au construit un eveniment în care să facă exact ceea ce știu cel mai bine: să joace rugby. Trei echipe, Rechinii Constanţa (formaţie de old-boys), CS Năvodari (vicecampioana Diviziei Naţionale) şi Tomitanii Constanţa (multiplă campioană de juniori a României), vor participa la un triunghiular, ocazie cu care se vor strânge fonduri. Sâmbătă, 5 decembrie, de la 12.30, la stadionul Farul. Orice constănțean e așteptat să participe, va exista o urnă mobilă, în caz că veți dori să donați.

ionut

Am participat astăzi la o conferință de presă, în care ne-a fost prezentat cazul lui Liviu Andrei. Ionuț Lungu ne-a rugat să spunem constănțenilor că, dacă vor decide să participe la evenimentul sportiv despre care menționam, vor putea urmări nu doar un simplu meci de rugby ci un real spectacol, pentru că se va juca din suflet, pentru a salva alt suflet. Mai contează însă ce va fi pe teren, când discutăm despre situația dramatică a acestui copil, pe care-l putem ajuta acum?

Nu uitați, sâmbătă, 5 decembrie, 12.30 pe stadionul Farul. Sau dacă nu puteți participa, donaţii se pot face şi în contul RO81 RZBR 0000 0600 1509 4269, deschis la Raiffeisen Bank – Agenţia Marea Neagră, beneficiar Ionela Ţigănilă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular