Delphi, un nou proiect european încheiat cu succes de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța

Proiectul ”Delphi” este conceput sub forma unui parteneriat între România (Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța) și Bulgaria (Institutul de resurse de pescuit Varna). Scopul proiectului este de a asigura condițiile optime pentru dezvoltarea economică în regiunea transfrontalieră Constanța – Varna prin organizarea unor inițiative comune de a diversifica și promova servicii turistice transfrontaliere. În acest sens, în cadrul proiectului Delphi este informat publicul larg din cele două țări partenere, asupra modernizării obiectivului cultural-turistic Delfinariu, secție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, în calitate de partener principal al proiectului.

Prin intermediul proiectului Delphi este vizată reconstruirea interesului lumii turistice și științifice pentru patrimoniul natural al Mării Negre prin crearea unui nou tip de produs turistic, bazat pe educația mediului înconjurător și diseminarea  informației științifice având ca obiectiv promovarea activă a patrimoniului natural al Mării Negre și protecției mediului prin crearea Manualului pentru Eco Turismul educațional ”Natura te învață” adresat instituțiilor, organizațiilor și organismelor ce activează în domeniul turismului și al protecției mediului.

Așadar, acțiunile și rezultatele proiectului Delphi sunt gândite astfel încât să rezolve cele mai mari probleme existente la Delfinariul din Constanța și pe cele ale Acvariului din Varna.

– Modernizarea sistemului de filtre din cadrul CMSN Constanța și a IRP Varna.

filtre

– Reabilitarea rezervoarelor Acvariului și a sistemului de conducte în Varna

– Modernizarea facilităților de prezentare prin achiziționarea unor panouri de prezentare noi, din sticlă și a unui sistem audi-video la IRP Varna

– Crearea unui pachet turistic ecologic comun prin unirea celor două patrimonii ale instituțiilor CMSN Constanța și IRP Varna, în vedea adăugării de valoare activităților acestora

– Achiziționarea unui laborator de analize medicale pentru CMSN Constanța

Proiectul ”Delphi” este accesat prin Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră România Bulgaria 2007-2013, Axa Prioritară 3, ce vizează Dezvoltarea Economică și Socială – Dezvoltarea economică și coeziunea socială prin identificarea și sporirea în comun a avantajelor comparative ale zonei, Domeniul de intervenție: 3.1 Sprijin pentru cooperarea de afaceri transfrontaliere și promovarea imaginii și identității regionale.

Astfel, directorul CMSN Constanța, Adrian Bîlbă, spune că s-a făcut un pas important pentru achiziționarea unui nou delfin, mascul, de data aceasta din Europa. Cerințele pentru ca acest exemplar să poată fi cumpărat prevedeau în primul rând o apă perfectă, lucru reglat complet prin acest proiect european.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular