Ambiția lui Andrei Popescu a dat roade. Taxa de liniște anulată de instanța de judecată

Președintele Asociației Constanța ia Atitudine, Andrei Popescu, a pierdut luni de zile, în vara acestui an, stând zi de zi în diferite zone din oraș, pentru a strânge semnături împotriva taxei de liniște. După ce a reușit să strângă peste 7000 de semnături de la constănțenii care au fost de acord cu el, a mers în fața judecătorilor, unde, ajutat de o casă de avocatură, a contestat această taxă. Astăzi, instanța i-a dat dreptate.

În conformitate cu Sentinţa Civilă pronunţată la dată de 21.12.2015 de Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal instanţa a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta ASOCIAŢIA CONSTANŢA IA ATITUDINE în contradictoriu cu pârâtă CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANŢA şi a anulat în parte Anexa 5 „Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului local” din Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015 în ceea ce priveşte „Taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă”.

“Sentinţa produce efecte pentru viitor, este opozabilă erga omnes (pentru toţi contribuabilii) şi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, iar recursul este suspensiv de executare”, spun reprezentanții Casei de Avocatură Uscov | Attorneys at law, care au reprezentat partea reclamantă.

Aceștia au precizat că, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa din 18.12.2015 s-au stabilit impozitele şi taxele locale pentru anul 2016 şi faţă de anul 2015 sunt prevăzute următoarele modificări: eliminarea taxei pentru creşterea gradului de linişte pentru sediile/punctele de lucru ale contribuabililor situate în incinta Port Constanţa şi modificarea încadrărilor privind taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în municipiul Constanţa, precum şi a cuantumului acestora. “Deocamdată Hotărârea Consiliului Local Constanţa din data de 18.12.2015 nu este publicată pe site-ul instituţiei, dar după publicare vom analiza impactul hotărârii judecătoreşti asupra posibilitatii perceperii acestei taxe in viitor. În cazul perceperii în continuare a taxei pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă vom formula acţiuni în justiţie până la eliminarea ei completă, venind astfel în întâmpinarea tuturor contribuabililor nemulțumiți”, au precizat reprezentanții Casei de Avocatură Uscov | Attorneys at law.

Mai mult, Silvia Uscov, Founding Partner al Casei de Avocatură, susține ca banii vor fi recuperați. “În final contribuabilii îşi vor putea recupera sumele ce vor fi plătite cu acest titlu, iar Consiliul Local Constanţa va fi obligat la plata cheltuielilor de judecată”, a precizat aceasta.

Președintele Asociației Constanța Ia Atitudine, Andrei Popescu, salută decizia instanței. “Mă bucur că justiția a făcut dreptate și sunt convins că taxa aceasta de liniște, impusă abuziv de Radu Mazăre și păstrată de locotenentul său servil, Decebal Făgădău, va fi desființată și că oamenii își vor putea recupera banii. Peste 7.000 de persoane au votat pentru desființarea acestei taxe și mă bucur că instanța a validat demersul nostru. Trăim încă într-o Constanță controlată de oamenii lui Mazăre, un oraș în care s-au inventat unele dintre cele mai bizare taxe speciale din România. Hotărârea Tribunalului Constanța este un pas spre normalitate. De asemenea, fac un apel către Consiliul Local Constanța să își reconsidere atitutinea față de perceperea acestei taxe și în anul 2016 pentru a preîntâmpina în acest context alte litigii. Nu în ultimul rând, mulțumesc casei de avocatura Uscov | Attorneys at law pentru profesionalism și pentru sprijinul acordat. Până acum contribuabilii atacau în justiție deciziile de impunere, hotărârile judecătorești favorabile acestora neavând efecte și pentru ceilalți contribuabili, dar acum am reușit obținerea unei prime soluții prin care se merge direct la rezolvarea problemei”, a conchis Andrei Popescu.

Uscov | Attorneys at law este o casă de avocatură din București ”full service” ce asigură atât consultanță juridică pe diverse arii de drept, cât și reprezentare în fața autorităților naționale și internaționale, a instanțelor judecătorești, în proceduri arbitrale și în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular