ALDE Constanța. Un veritabil Recycle Bin al voturilor dumneavoastră

Am fost sâmbătă la o conferință de presă organizată de ALDE. Nu știți ce înseamnă ALDE? E un fel de alianță a nemulțumiților. O organizație de partid în care poate activa orice nemulțumit, venit de pe la alte partide. Știți acel pește care stă pe fundul apei și mănâncă toate resturile pe care le lasă ceilalți pești? Cam așa pare să se prezinte ALDE Constanța. Un fel de Recycle Bin.

Unde s-ar încadra ALDE pe scena politică? Greu de zis. Teoretic, ei sunt de dreapta. Dar se declară fățiș fratele mai mic al PSD-ului, pe care speră să-l sprijine. Numai că fratele cel mare le-a pus celor de la ALDE o condiție: vă prezentați singuri în alegeri, atrageți alegătorii de dreapta ca să nu voteze cu opoziția (în speță PNL) și dacă totul iese bine, după ce câștigăm poate vă dăm și vouă niște firimituri. Reprezentanții ALDE spun chiar că vor cere funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. Noi le-am spune să înceteze cu visele.

Liderul organizației e Mircea Banias. N-ați auzit de dânsul? E senator. A fost și pe la Partidul Conservator. A sprijinit din orice postură PSD-ul, drept pentru care s-a și ales cu poziția de parlamentar. L-am întrebat ce a făcut pentru constănțeni în acest mandat. Ne-a răspuns că nu înțelegem noi bine rolul senatorului, care e trimis acolo ca să reprezinte toată țara, nu constănțenii. Buuuun! L-am întrebat și dacă faptul că e cercetat penal îi încurcă planurile. O întrebare idioată, recunoaștem, fiind vorba de un partid care, așa cum aminteam, primește pe oricine.

Și că tot vorbim de oricine, lângă Mircea Banias era fostul primar din Mihail Kogălniceanu care, sătul de PSD a venit la ALDE, unde trebuie să sprijine PSD. Ați prins-o? Nici noi.

După ce s-a terminat lista de ”refuzați” veniți din alte partide, undeva în dreapta l-am zărit pe vicepreședintele ALDE, Anton Mangiurea. Nici pe el nu-l știți. Are 80 de ani și a trecut prin tot felul de partide. Începând, după revoluție, imediat, chiar cu PDSR-ul lui Ion Iliescu, unde a activat ca deputat. Un raport al CNSAS spunea, in 2009, în felul următor: ”este titularul dosarului rețea nr 38408. A fost recrutat la data 19.05.1958 pentru încadrarea informativă a unei persoane semnalată cu intenții de evaziune din țară. A semnat angajament preluând numele conspirativ Manolescu Aurel. Direcția de Specialitate nu a identificat documente care să conțină informații transmise de domnul Mangiurea. A fost abandonat din rețeaua informativă deoarece în 1963 a fost primit în rândul candidaților de partid.”

Cam asta e ALDE Constanța. Un Recycle Bin al voturilor dumneavoastră.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular