Consilierul Tudorel Chesoi propune câteva măsuri prin care să te poți debranșa în câteva zile. ”E timpul ca RADET să ne trateze cu respect”

Tudorel Chesoi face parte din Consiliul Local. Te-ai aștepta astfel să ia partea instituțiilor subordonate Primăriei. Poate tocmai din acest motiv, poziția consilierului împotriva modului de lucru impus de RADET în relația cu cetățeanul, a surprins. Concret, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul țărănist a cerut RADET să elimine toate restricțiile construite de instituția respectivă pentru a împiedica omul de rând să se debranșeze atunci când își dorește.

Conform documentației pe care Tudorel Chesoi a prezentat-o jurnaliștilor, doar cererea pentru a primi un aviz de debranșare are 25 de pagini. Dincolo de această aberație birocratică, pretențiile RADET pentru cei ce vin cu o cerere de debranșare sunt multe și greu de înțeles. Trebuie ca persoana respectivă să aibă acordul Asociației, al tuturor vecinilor, să nu aibă datorii la întreținere, nici el nici vecinii. Și tot așa. Ca să nu mai spunem că trebuie să depui cererea doar vara, când apa caldă nu circulă prin calorifere.

Și nici taxele nu sunt modice. Șmecherii de la RADET percep taxe pentru această debranșare, care ajung în total la aproximativ 1000 de lei.

Tudorel Chesoi a inițiat un proiect de hotărâre, care va fi propus aprobării în Consiliul Local și prin care modul de lucru al RADET, în raport cu cetățeanul să se schimbe. Dacă propunerea lui Chesoi se va accepta, vom putea depune cerere de debranșare oricând, procesul va costa doar 50 de lei iar avizul favorabil pentru această operațiune va fi acordat fără a fi taxat.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular