Prostia liberalilor, nemărginită. Palatul Copiilor nu va fi reabilitat. Proiect trântit de PNL pentru că-i aparținea lui Claudiu Palaz

Se poate spune, fără îndoială, că atmosfera de lucru de la Consiliul Județean Constanța, a intrat în linie dreaptă, ședința de ieri arătând că noua echipă de conducere are proiecte viabile, benefice pentru comunitate. Problemele însă vin de la echipa liberală, care, aflată în opoziție, și-a propus să trântească toate proiectele ce țin de patrimoniu, singurele proiecte unde votul lor contează, fiind necesar ca hotărârile să fie votate cu două treimi din rândul celor prezenți și nu cu majoritate simplă.

A fost cazul și în cadrul ședinței de ieri, atunci când liberalii au trântit un proiect extrem de benefic pentru constănțeni, propus de liderul PMP, Claudiu Palaz, proiect prin care celebrul Palat al Copiilor din Constanța ar fi trecut în administrarea Consiliului Județean, ar fi fost reabilitat și ar fi oferit elevilor care-l frecventează condiții mult mai bune de educație decât în prezent.

Liberalilor nu le-a păsat însă de beneficiile pe care un astfel de proiect le aduce. Cel mai probabil proiectul a fost trântit pentru că inițiatorul său a fost Claudiu Palaz, liderul partidului care i-a lăsat pe dinafară pe liberalii care sperau, după alegeri, la o nouă alianță tacită cu social democrații.

Și uite așa, din răzbunare și prostie, liberalii fac rău exact celor care i-au trimis în Consiliul Județean. Dar, de la cine să ai pretenții? De la Robert Boroianu care a fost trimis la plimbare de liderii PNL, fiind considerat necalificat pentru candidatura de primar? De la Radu Matei junior, care după patru ani de somn în Consiliul Local Constanța a fost introdus nemeritat pe listele Consiliului Județean, doar pentru că e fiul tatălui său? De la Marian Iordache care a reușit performanța ca fiind primar în funcție să nu mai fie desemnat candidat de partidul său?

Urmează alegeri parlamentare și fără îndoială, constănțenii vor sancționa aceste ”răzbunări” liberale, care nu aduc beneficii județului.

Asociația Elevilor din Constanța critică dur respingerea proiectului 

”Asociația Elevilor din Constanța a cerut încă din anul 2013 ca Palatul Copiilor din Constanța să treacă în administrarea Consiliului Județean Constanța, pentru că în prezent clădirile acestui Palat se află în condiții jalnice, jenante iar elevii nu au unde să se pregătească în condiții optime activități extrașcolare, consiliere în carieră și să se pregătească și altfel decât o fac, formal, la școală. Solicităm Consiliului Județean Constanța să dezbată din nou această propunere și să voteze în beneficiul și în sprijinul elevilor din Constanța, nu politic”, ne-a declarat, chiar la fața locului, președintele acestei asociații, Alexandru Manda.

Punctul său de vedere a fost susținut și de Alexandru Bajdechi, președintele Consiliului Tineretului din Constanța. ”A fost o rușine ce s-a întâmplat în această ședință, în primul rând că o problemă care vizează tinerii și copiii s-a făcut fără consultarea lor, deși noi ne-am exprimat punctul de vedere pozitiv. Descentralizarea este un proces care a început și va fi finalizat, iar acest proces implică și trecerea Palatului Copiilor din domeniul public al statului în domeniul public județean, dar astăzi s-a vorbit numai de administrare pentru a se putea face investiții. Statul nu va investi în Palatul Copiilor, eu când eram elev făceam ședințe acolo și pot să zic că există o stare de degradare a acestuia, iar dacă CJC și-a exprimat dorința de a investi mi se părea normal ca, pentru tineri și pentru copii, să se voteze „pentru”! PNL, în 2013, când era la guvernare, susținea trecerea Palatului Copiilor în domeniul public al județului, deci nu se poate vorbi de doctrină și nici măcar de consecvență, vorbim pur și simplu de inițierea unui proiect, pe care și noi îl susținem, iar simplul fapt că cineva care inițiază acest proiect de la alt partid decât al tău a dus la acest vot”, a declarat Alexandru Bajdechi. 

PMP a reacționat vehement: Consilierii PNL au demonstrat: copiii, tinerii și sportul constănțean nu îi interesează

Consilierii județeni de la PNL au demonstrat, astăzi, că unul dintre  principalele lor scopuri în acest moment este acela de a bloca proiectele menite să susțină copiii, tinerii și campionii sportivi ai Constanței, numai pentru că inițiator a fost Partidul Mișcarea Populară.  S-a văzut diferența dintre declarațiile politice făcute pentru a aduna voturi și faptele prin care PNL ar fi putut contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului prin susținerea sportului constănțean și a generației tinere. Concret, vicepreședintele CJC, președinte al PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a propus în ședința de astăzi, 17.08.2016, un proiect privind demararea procedurilor de preluare a Palatului Copiilor din subordinea Ministerului Educației în subordinea Consiliului Județean Constanța, în scopul reabilitării acestuia.  Consilierii PNL au votat împotrivă, ceea ce înseamnă de fapt că Parcul Pionierilor, așa cum este el cunoscut de constănțeni, va rămâne într-o stare deplorabilă.

Proiectul propus de PMP nu presupunea niciun efort bugetar din partea Consiliului Județean. Era numai un proiect de demarare a procedurilor de preluare a Palatului Copiilor în subordinea CJ, tocmai pentru a stopa degradarea acestuia, iar, ulterior, după definitivarea acestor procedure, urma să discutăm și despre investiții. Votul consilierilor PNL a fost unul surprinzător. Este cunoscută de către toți constănțenii starea de degradare în care se află Palatul Copiilor. Nu știu dacă cei de la PNL nu cunosc această realitate, sau au vrut de fapt să continue practica din mandatele trecute, de a lasă în paragină un obiectiv atât de important. Încep  din ce în ce mai mult să cred că, de fapt, terenul de la Palatul Copiilor reprezintă o atracție pentru rechinii imobiliari , atracție ce se va transformă într-un trofeu al lor în urma acestui dezinteres al celor de la PNL. Aș fi curios cum le vor explica PNL-istii campionilor naționali care se antrenau acolo, faptul că medaliile pe care ei le aduc nu sunt apreciate de PNL. Însă, acești campioni nu au nevoie de explicații, ci de fapte, iar faptele PNL se traduc prin a-i lasă de izbeliste” a declarat Claudiu Iorga Palaz.

Atașat acestui comunicat, trimis de PMP Constanța imediat după ședința de Consiliu Județean, am primit și câteva imagini care atestă realitatea din curtea Palatului Copiilor, în aceste momente.

Similar Articles

Comments

  1. Eu zic ca ar trebuie sa demonstreze ca au rezolvat ce au deja in subordine inainte sa mai preia si altceva. Edificiul cu mozaic e la CJC si sta sa cada. Sa se dezbata o lista de prioritati, altfel putem sa-i banuim de interese ascunse. Cam tot ce a fost facut in Constanta ultimilor ani a avut un interes ascuns, privat, rezolvat din bani publici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular