RAJA Constanța despre situația ploilor ce au lovit județul

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanta, dar si in restul localitatilor de la nivelul judetului vizate de ploi torentiale, au fost pregatite sa intervina 47 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere – 26 in municipiul Constanta si 21 în restul judetului. In doar o ora, in municipiul Constanta, cantitatea de precipitatii cazuta a fost de aproximativ 35l/mp.

Până la această oră, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii  s-au înregistrat 38 reclamatii venite din municipiul Constanta, cele mai multe vizând zonele: Delfinariu – strada Ahile Mihail, Faleză Nord – strada Onești, Poarta 6 – Strada Frigului, Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Bratianu, 1 Mai si Ferdinand.

Si in municipiul Medgidia au fost inregistrate reclamatii privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim – strada Silozului si pasajul de trecere pe sub podul rutier inspre Gara.

Echipele de interventie au raspuns la toate aceste solicitari, iar la ora actuala toate sunt in curs de rezolvare.

Facem un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.66.44.44.

Din cauza vantului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune s-au inregistrat mai multe avarii. Fara energie electrica, statiile si sursele de apa ce asigura alimentarea cu apa a abonatilor nu pot functiona. Astfel de situatii s-au inregistrat la:
– Mihail Kogalniceanu: incepand cu ora 08,00, din cauza unei avarii Enel statia de pompare Hidrofor a ramas fara energie, motiv pentru care abonatii din zona de la intrare in localitate au ramas fara apa la robinete;
– Crucea: de la ora 07,00 statia de pompare aferenta localitatii a ramas fara energie, fiind afectata alimentarea cu apa a intregii localitati.
Caderi de tensiune s-au inregistrat si la sursa de apa Galesu și la statia de pompare Lumina.
Pentru toate aceste situatii, imediat, au fost anuntati reprezentantii Enel, care au dat asigurari ca vor interveni.

Asiguram toti consumatorii din zonele afectate de lipsa apei din cauza disfunctionalitatilor de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie statiile de pompare si sursele de apa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular