Luminița Vlădescu, omul care ține Medgidia pe linia de plutire. Primarul Vrabie, absent și depășit de situație

Au fost multe voci care, în campania electorală, susțineau că saltul lui Valentin Vrabie de la nivelul mic al primarului de comună la acela de administrator al unui oraș ca Medgidia, va fi unul care-l va depăși complet. Că pălăria de edil al Medgidiei este una mult prea mare pentru actualul edil al orașului. Dacă la momentul respectiv am respins categoric această posibilitate, după câteva luni de mandat, suntem nevoiți să lăsăm capul în jos și să recunoaștem că am greșit. Situația în Medgidia nu e deloc pe roze, primarul este nu doar absent în momente dificile pentru oraș dar și complet depășit de evenimente.

În lipsa rezultatelor, Vrabie apelează la minciuni?

În calitate de primar al Medgidiei, Vrabie n-a reușit să se facă remarcat cu nimic. Cel puțin nu cu rezultate pozitive. Ales în iunie, actualul primar a ieșit la rampă doar cu un subțire ”strâns de gunoi” pe la marginea orașului, cu multe, multe, dezveliri de statui sau tot felul de tabere de pictură și cu un scandal monstru într-un moment în care consilierii au avut curajul să-i ceară să prezinte un raport legat de felul în care vor fi cheltuiți banii atribuiți Zilelor Medgidiei. Atât de lovit a fost Vrabie în amorul propriu, încât a făcut o gafă teribil anulând evenimentul cu pricina.

Și, s-a mai făcut remarcat prin ceva, Valentin Vrabie. Prin minciuni, aruncate pe piață de el sau de apropiații săi, menite să-l țină viu în simpatia oamenilor din Medgidia. Nu, nu ne referim la referendumul cu care își începuse campania electorală, nici la gunoiul pe care l-a uitat pe câmp după ce l-a strâns și a făcut poze cu el ci la o minciună mai gogonată decât toate.

Încă din prima ședință de consiliu local, Valentin Vrabie vorbea de nevoia unui viceprimar turc, pentru că la Medgidia urmează să vină un mare investitor, cu zeci de milioane de euro în bagaj. Câteva luni mai târziu, edilul declara pentru prietenii săi din media locală că ”Această investiţie înseamnă crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Fabrica este cea mai mare din sud-estul continentului, iar producţia de amidon urmează să fie exportată în toată Europa.”

Curioși să aflăm ce-I cu această investiție, am aruncat o privire pe planul oferit de firma respectivă, doar ca să aflăm că mia de locuri de muncă aruncată pe piață de Vrabie e o minciună gogonată. În realitate, cu tot cu paznici, firma Omnia Europe, care ar fi venit la Medgidia oricum (deține teren în marginea orașului) are de gând să angajeze 220 de oameni, cu tot cu paznici. Cam cât un restaurant constănțean mai dezvoltat.

fabrica

Așadar, la patru luni de mandat, bifăm în dreptul activității lui Valentin Vrabie doar minciuni , realizări subțiri și un scandal inutil. Un singur lucru notabil a făcut de pe scaunul de primar, acela de a lăsa greul pe umerii viceprimarului Luminița Vlădescu. Poate pentru că a sperat ca aceasta să-și rupă gâtul, poate pentru că i-a fost clar că pe el situația îl depășește.

Luminița Vlădescu, omniprezentă

Viceprimar timp de patru ani, Luminița Vlădescu, omul PSD-ului la Medgidia, dovedește că n-a pierdut timpul. În lipsa unui primar puternic care să țină frâiele municipiului, viceprimarul este omniprezent, camerele surprizând prezența ei la toate evenimentele importante ale urbei.

Am văzut-o pe Luminița Vlădescu drept reprezentant al administrației la Festivalul Dan Spătaru, la momentele în care seniorii medigiei au fost omagiați de Primărie, am văzut-o la acțiunile de ecologizare sau implicată în proiectele de cultură ale orașului.

lv

Dar mai ales, am văzut-o pe Luminița Vlădescu acționând rapid și eficient în ajutorul medgidienilor afectați de explozia unui bloc. O situație în care, în doar trei zile, viceprimarul Medgidiei a reușit să ofere oamenilor afectați de tragedie, apartamente reparate complet, la cheie. Unde era primarul Valentin Vrabie în acele momente?

Vom continua să privim atent la situația interesantă de la Medgidia, acolo unde viceprimarul este primar iar primarul este … absent.

Similar Articles

Comments

  1. Degeaba ne agităm noi. Vrabia va rămâne cu mălaiul. În ultima ședință de Consiliu Local, la propunerea lui Vrabie s-a suplimentat bugetul pentru unitățile de învățământ cu 1.400.000 lei. Interesează-te câți din banii ăștia vor fi alocați pentru paza școlilor, liceelor și grădinițelor. Va câștiga o altă firmă licitația, care va subcontracta firmei de pază deținută de Genk, omul lui Vrabie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular