Florin Chelaru, atitudine de maidan împotriva jurnaliștilor: ”Cine ești tu, bă, să mă filmezi?”

Am participat, ieri, la ședința Consiliului Local Năvodari, pentru a-i vedea la lucru pe primarul Florin Chelaru și pe consilierii locali aleși ai orașului. Am asistat la o ședință în care proiectele s-au votat pe bandă rulantă, fără că măcar să mai fie citite, doar după numărul de ordine, astfel că după doar 35 de minute, cele peste 40 de proiecte s-au votat și toată lumea a fost acasă.

Frapantă a fost însă atitudinea primarului Florin Chelaru, deranjat că un jurnalist neagreat de curtea regală și-a permis să asiste la ședință și să filmeze lucrurile care se întâmplau acolo. Obișnuit probabil să nu fie deranjat de reprezentanții presei, exceptând bineînțeles televiziunea de casă a Primăriei, Florin Chelaru a avut o ieșire violentă la adresa mea, reproșându-mi că-mi permit să-l filmez.

”Cine ești tu, bă, să-ți permiți să mă filmezi pe mine. Data viitoare să vii cu un ecuson să știu și eu cine ești și să filmezi cu o cameră de luat vederi, nu așa cu telefonul, ce înseamnă asta”, a răbufnit primarul Năvodariului.

Atitudinea primarului este frapantă, în primul rând pentru că am avut ”plăcerea” de a ne cunoaște în mai multe rânduri, așadar știa foarte bine cu cine stă de vorbă. Apoi, la fel de frapant este faptul că primarul uită un lucru simplu: avem de-a face cu o ședință de Consiliu Local care este cât se poate de publică. 10.000 de cetățeni dacă vor să dea buzna și să filmeze, sunt liberi să o facă, fără a putea fi împiedicați.

Am ajuns, în 2016 să fim conduși de ”făgădăi” sau ”chelari” care apostrofează orice persoană ce-și permite să vrea să ia cuvântul într-o ședință a unor aleși publici sau, după caz, să filmeze cele întâmplate.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular