Laurențiu Giurgiu are 23 de ani, e masterand cu bursă la două universitați și lider al PRU Costinești. ”Ca parlamentar aș milita pentru trecerea plajelor la administrația locală”

Fiind una dintre puținele publicații care nu au acceptat contracte electorale în această perioadă, am căutat în rândul partidelor ce s-au implicat în bătălia pentru Parlament oameni tineri, educați, care să merite să fie prezentați, oameni competenți care ar putea schimba cu adevărat ceva din postura de parlamentar. Laurențiu Giurgiu este fără îndoială unul dintre acești oameni frumoși despre care îți face plăcere să scrii.

Născut și crescut în Costinești, Laurențiu și-a depășit cu siguranță condiția, luând decizia să studieze în București, acolo unde este licențiat în drept al Universității Româno-Americane. Are doar 23 de ani și după finalizarea studiilor a ales să se înscrie la două masteruri, unul în Dreptul Afacerilor iar celălalt în Dreptul Colectivităților Locale la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. În ambele situații mediile lui au fost foarte mari, astfel că primește burse ce-i permit să studieze fără a avea grija taxelor.

giurgiu

În plan politic, Laurențiu spune că a simțit nevoia să se implice pentru a-și ajuta comuna natală, care are fără îndoială ”nevoie de o schimbare în modul în care e administrată”. Deși are doar 23 de ani, așa cum spuneam, a preluat șefia PRU Costinești și a reușit ca în urma votului din alegerilor locale să impună un membru al partidului în Consiliul Local al comunei, fapt remarcabil pentru un tânăr care nu mai făcuse politic. Spune că a ales PRU pentru că a fost ”singurul partid care i-a acordat, la o vârstă atât de tânără, o șansă reală să se implice”.

Alături de colegul său, liderul PRU Costinești a reușit în doar câteva luni să impună câteva proiecte care vor schimba fața comunei. A început prin a iniția un proiect prin care a cerut o Comisie de Control și Verificare a tuturor actelor din Primăria Costinești, pentru o mai bună activitate a instituției. Proiectul a trecut și este deja în faza de implementare.

Un proiect important este de asemenea și cel prin care Laurențiu a cerut înființarea Poliției Locale în Costinești. Și acest proiect a trecut și va fi implementat, efectele sale urmând să se vadă cel mai probabil în reducerea infracționalității destul de mari din comună. De asemenea, un alt proiect pe care a reușit să-l impună în Consiliul Local, alături de colegii săi de la PMP se referă la construcția unui hol dintre școală și wc-urile din curtea acesteia, un proiect foarte benefic tuturor copiilor ce studiază la școala din comună.

În prezent, Laurențiu Giurgiu este candidat al PRU la Camera Deputaților. Dacă ar ajunge parlamentar, are câteva proiecte despre care spune că ar trebui impuse urgente. ”M-aș implica activ pentru ca plajele să fie administrate de primării. Ele aparțin comunităților locale și cred că ar  putea fi gestionate mai eficient în acest fel. De asemenea, aș insista pe alegerea politicienilor în două tururi de scrutin. Cred cu tărie că votul ar fi astfel mult mai legitim și bineînțeles că aș cere ca aleșii să ne reprezinte doar două mandate, eu consider că e mai mult decât suficient. O dorință personală a mea, care vine mai ales din situația comunei în care m-am născut este reglementarea mult mai atentă a situației gropilor de gunoi. Ca parlamentar aș cere asta, pentru că așa cum se întâmplă și la Costinești, în România vrem să facem turism la marginea unor astfel de gropi și nu e normal deloc. Lucrurile ar trebui să se schimbe”, ne-a declarat Laurențiu Giurgiu.

În puținul său timp liber, Laurențiu bate drumul dintre București și Costinești, acolo unde predă educație juridică pentru elevii din comună, fără a fi remunerat pentru această activitate. Spune că pur și simplu ”toți ar trebui să fim puțin mai familiari cu legea”.

Așadar, dacă ești din Costinești, n-ar trebui să ai niciun dubiu în a-i acorda acestui tânăr o șansă la alegerile din 11 Decembrie.

 

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular