Primăria și Polaris spun că au situația sub control. Îi credem?

Având în vedere avertizarea meteo de cod portocaliu de ninsoare, vânt puternicși temperaturi scăzute, valabilă pentru astăzi, 26.02.2018, 250 tone material antiderapant au fost împrăştiate pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța până la această oră.

Începând cu ora 13:00, primele utilaje cu lamă ale SC Polaris M Holding au început să acţioneze în partea sudică a oraşului. De la ora 13:30, toate cele 22 de utilaje de acest tip intervin în toate zonele municipiului pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil.

60 de angajaţi ai firmelor prestatoare din domeniul spaţii verzi acţionează în continuare pentru degajarea aleilor şi băncuţelor din parcuri. 25 de persoane asistate social contribuie la acţiunea de deszăpezire.

În stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni și trotuare, la pasajele pietonale, la intrările de la Unitatea de primiri urgențe și instituții publice, în Constanţa şi staţiunea Mamaia, se intervine pentru curățarea zăpezii cu 138 de angajați ai SC Polaris M Holding.

12 persoane se află la acestă oră la adăpostul de urgenţă pentru sezonul rece, unde primesc hrană şi ceai cald.

Deoarece în timpul nopţii se aşteaptă o intensificare a fenomenelor meteo descrise mai sus, tot efectivul de utilaje format din 9 sărăriţe şi 22 de utilaje cu lamă va fi folosit pentru asigurarea fluenţei în trafic.

Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi.

În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă – 0799606189.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular