Ce piese poți vedea în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța

Vineri, 16 martie 2018, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat Constanța (TSC) revine în forța EUTOPIA, după Aristofan, un spectacol interactiv, în care, în mai multe rânduri, spectatorii sunt invitaţi să voteze alături de personaje. De asemenea, numeroasele momente corale fac din Eutopia aproape un musical.

Regizorul Yannis Margaritis spune despre creaţia sa: Eutopia este locul ideal, este acel loc din fanteziile noastre, din visele noastre, poate acel loc al trecutului total inocent. Am vrea să ajungem în Eutopia noastră, dar este întotdeauna un pic mai departe”Spectacolul nu este recomandat minorilor, textele lui Aristofan fiind, pe alocuri, licențioase.
În distribuție: Mirela Pană, Nina Udrescu, Luiza Martinescu, Alina Manțu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Cristina Oprean, Florina Stănculeț, Liliana Bărăscu, Georgiana Rusu, Oana Cercel, Diana Vieriu, Iulia Mihalcea, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Nicodim Ungureanu, Marian Adochiței, Cosmin Mihale, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Ionuț Rusu, Alexandru Iacov,Theodor Marcu.

EUTOPIA (1)

Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, coregrafia a fost concepută de Edie Lame, muzica, de Dimitris Ikonomakis, iar traducerea textelor le aparține lui Alexandru Miran și Livia Buzoianu.

Sâmbătă, 17 martie 2018, de la ora 19.00, se joacă din nou ultimul spectacol montat la TSC, TESTOSTERON, după Andrzej Saramonowicz, comedia cult care a avut un mare succes, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.
În 2007 piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori. Filmele regizate și produse de Andrzej Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în ultima perioadă. 

Personajele sunt șapte bărbați, interpretați de Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu.
Scenografia îi aparține lui Zsolt Fehérvári, căruia asistent i-a fost Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica este semnată de Adrian Mihai.

Tânărul regizor timișorean Traian Șoimu vede în creația sa mai mult decât o simplă chermeză bărbătească: Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor. Pentru mine este o tragicomedie în care şapte bărbaţi, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, se angajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi…” .

Spectacolul este nerecomandat minorilor, din cauza limbajului licenţios.

???????????????????????????????

Duminică, 18 martie 2018, de la ora 19.00, schimbăm registrul comic, căci

DESCULȚ ÎN PARC”, de Neil Simon, este o comedie romantică de mare succes, o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. O comedie fermecătoare, cu personaje – un cuplu de tineri căsătoriți, o soacră, un vecin excentric – care încearcă, în felul lor, să demonstreze că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarba este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. În distribuție, Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

descult in parc

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular