Polițiștii locali au verificat disciplina în construcții. Iată ce au descoperit

În baza Planului de activități al Direcției Generale Poliția Locală, în perioada 01.02.2018- 02.03.2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului control disciplina în construcții și afișajul stradal au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării documentațiilor tehnice vizate spre neschimbare, aferente autorizațiilor de construire, emise de către unitatea administrativ teritorială, cât și pentru asigurarea condițiilor de acoperire cu plasă de protecție a 14 imobile aflate în curs de execuție în cartierul Tomis Plus.
În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 lei pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța .
Cu ocazia activităților de control au fost deschise 14 fișe de identificare pentru fiecare imobil și au fost dispuse 12 sancțiuni complementare ( 5 persoane fizice și 7 persoane juridice), respectiv acoperirea cu plasă și împrejmuirea cu panouri aliniate în funcție de fiecare caz în parte.
Reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcții în calitate de investitori, li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termenul de 7 zile de la comunicare pentru remedierea situațiilor de fapt constatate.
Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la executarea lucrările de construcții și organizarea de șantier.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular