Președintele asociației ”Tomis Antidrog” atrage atenția: ”Țigările fără fum, mult mai periculoase”

Asociația Tomis Antidrog Constanța se alatură demersului public inițiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarmă asupra promovării excesive al fumatului folosind noile aparate ,, fără fum ‘’. Metodele de marketing gen ,, testează gratuit’’ nu fac decât să încurajeze fumatul de la vârste fragede în balanță cu ideea subliminală ,, sunt mai puțin nocive ‘’. Este adevărat că încă nu există un studiu aprofundat asupra efectelor nocive ale acestor aparate, deoarece sunt noi pe piață dar va prezentăm în imagini două motive care ar trebui știute și luate în considerare în momentul în care alegem să folosim aceste aparate.

Primul motiv ar fi folosirea foiței de aluminiu care protejează tutunul din țigări, pentru a nu exista riscul unui foc deschis.

foitaFolia de aluminiu încalzită, conform specialiștilor, poate duce la apariția unor boli precum ar fi osteoporoză şi Alzheimer. Folosită pe timp îndelungat aceasta duce la demenţă, stări de vomă şi de greaţă. Deşi este greu de crezut acest lucru, să ştiţi că aluminiul duce la multe dereglări hormonale în viaţa noastră. Folia de aluminiu a fost interzisă și în industria alimentară (recipiente de gătit).

 

 

 

Un al doilea motiv este înlocuirea filtrului clasic cu un filtru din PVC .

2Pe cât este de nociv, pe atât este de “prezent” în casa noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandwichiurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv. “Ionii de aluminiu pot ajunge în alimente şi, odată ingeraţi, au un efect toxic, în special asupra creierului. În top se află afecţiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare. În plus, împiedică absorbţia calciului, crescând astfel riscul de osteoporoză sau alte boli ale oaselor”, atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Numeroase cercetări au arătat că unele tipuri de plastic ne afectează direct sănătatea. Un studiu realizat în cadrul Programului National de Toxicologie, condus de National Institutes of Health din SUA a arătat impactul asupra sănătătii pe care îl are Bisfenolul-A (BPA), cel mai periculos compus al plasticului policarbonat, prescurtat PC (tip 7) – acel plastic dur. PVC se găsește în recipiente de mâncare, în perdelele de duș, jucării, sticle de ulei vegetal, ambalaje de cosmetice, materiale medicale: mânuși chirurgicale, tuburi, catetere, pungi pentru sânge, măști de oxigen etc.

FII DEPENDENT DE SANATATE!

Președinte Tomis Antidrog Constanta

Dragan George

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular