Prinși în timp ce făceau grătar în parcul Tăbăcărie. Vezi ce amendă au luat

Trei persoane care s-au apucat să frigă carne pe un grătar, amplasat în Parcul Tăbăcărie, au fost amendate contravențional cu suma de 1000 de lei, duminică, 21 aprilie, de o patrulă a Direcției Generale Poliţia Locală
Astfel, în jurul orei 17.20, lucrătorii instituției au trecut prin zonă şi au observat persoanele în cauză, care defășurau activități de picnic într-un loc, care nu era destinat unor astfel de activități și consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, iar în consecință au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei.
“Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.
Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens.
De asemenea, în zonele indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, sunt permise activităţi de picnic, însă fără a se aprinde focul.
Conform actelor normative în vigoare , cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei”.
Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o iesire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului!
Există anumite reguli de bază care trebuiesc respectate, altfel veți risca să primiți amenzi usturătoare.

WhatsApp Image 2018-04-23 at 13.15.02 WhatsApp Image 2018-04-23 at 13.15.03 (1)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular