Eveniment important pentru iubitorii artelor marțiale din Constanța

Clubul Sportiv Pantheon Constanţa organizează în perioada  27 august – 2 septembrie 2018, stagiul internațional PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA, la care vor fi prezenți peste 250 de sportivi, antrenori și arbitri din mai multe țări. Invitații speciali ai Clubului Sportiv Pantheon Constanța sunt componenții lotului național al Republicii Moldova, condus de Igor Neagu. La eveniment vor participa în calitate de coordonatori două mari personalități ale sportului internațional. Astfel, senseiul japonez Eiji Kikuchi, care deține centura neagră 4 DAN și a fost format de marele maestru Masao Hatori (centura neagră 7 DAN, de la Yotsuya Dojo din Tokyio), va coordona partea de ashi waza, în timp ce sensei Iulian Surla, cel mai titrat competitor de kata, deținătorul a peste 20 de titluri europene și câștigătorul primei competiții organizate la nivel mondial, va coordona partea de Kata. Stagiul se va desfășura la Sala de Sport Callatis din Mangalia (str. Rozelor) și la Dojo Pantheon Academy Hotel din stațiunea Venus. „Ne bucurăm că numărul de participanți aproape că s-a dublat față de prima ediție a stagiului, desfășurată anul trecut, și că sunt prezenți sportivi din mai multe țări, dar și doi maeștri recunoscuți pe plan internațional. Este o confirmare a faptului că Dojo Pantheon Academy Hotel din Venus devine un adevărat centru de referință pentru judo, dar și pentru alte sporturi de contact din țara noastră, găzduind stagii de pregătire pentru arte marțiale și box”, a declarat George Teseleanu, preşedintele CS Pantheon Constanţa.

Promotorul acestui eveniment, Clubul Sportiv Pantheon Constanța are drept obiectiv în viitorul apropiat dezvoltarea și transformarea Pantheon Dojo – Academy Hotel Venus într-un centru de excelență în pregătirea sportivilor, cu precădere al practicanților de arte marțiale. Prin acest proiect, sportivii vor beneficia de condițiile necesare pregătirii participării la competițiile interne și internaționale la cel mai înalt nivel.

Obiectivele stagiului

Primul obiectiv al stagiului este formarea unor imagini corecte ale unor tehnici de bază pentru copiii și cadeții participanți, deziderat care va fi realizat prin senseiului Eiji Kikuchi.

Al doilea obiectiv îl reprezintă deschiderea orizontului tehnic prin predarea tehnicilor de Ashi-Waza de unul dintre experțíi acestei grupe de procedee. Judo-ul modern bazat pe pozitii corecte și deplasări dinamice, permite folosirea acestor tehnici, care au fost neglijate în judo-ul românesc.

Oportunitatea atacurilor cu întoarcere de 180 de grade (Te-Waza și Koshi-Waza), în funcție de direcția deplasărilor lui Uke este o altă temă dezvoltată în cadrul antrenamentelor, în timp ce Ne-Waza printr-o viziune structurală se numără, de asemenea printre obiectivele stagiului.

Sportivii interesați de probele de kata vor avea prilejul să beneficieze de cunoștințele excepționale ale senseiului Iulian Surla, unul dintre experții cei mai importanți din acest domeniu si al cărui efort din ultimii ani a dus la rezultatele bune obținute de cuplurile române de kata.

În funcție de vârstele și categoriile de greutate ale sportivilor prezenți la acest stagiu se vor forma grupe de randori. 

Sesiunea de antrenamente din cursul dimineților se va ține la Sala de sport Callatis din Mangalia, în timp ce restul acvitivății se va desfășura la Academy Hotel din Venus, care dispune de un dojo modern, precum și de o bază sportivă cu instalații de tip „crossfit”, ce permite susținerea antrenamentelor de pregătire fizică individuală sau de grup. De asemenea, instructorii și antrenorii vor putea participa zilnic la un un seminar pe teme tehnice și metodologice susținut de cei doi maeștri. 4FFF7E24-DDE0-4CC0-B030-166D928A6153

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular