Cea mai modernă stație RAJA din România, inaugurată ieri la Constanța, în prezența Vioricăi Dăncilă

Mare festivitate mare, ieri în curtea stației pentru tratarea apei potabile construită de RAJA pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Ați remarcat-o probabil deja, pe varianta orașului, din cauza gardului recent construit și a trotuarelor abia montate. Ca de fiecare dată, locul în care e inaugurată o stație RAJA e transformat într-o oază de verde și de curățenie. Nici stația din Palas nu a făcut excepție. Aleile au fost atent trasate, locul abundă de vegetație și curățenie.

La ceremonie, alături de un Felix Stroe, extrem de încântat de noua construcție, au participat primul ministru Viorica Dăncilă, ministrul Rovana Plumb și Jean Patrick Marquet, reprezentantul BERD.

În fața lor, a fost adus un cor de tineri aplaudaci, conduși de consilierul lui Felix Stroe, Sorin Lucian Ionescu. Tinerii au avut grijă să aplaude zgomotos la fiecare discurs. Singurul care i-a blocat a fost primarul Decebal Făgădău, cu declarația ”eu și copiii mei bem apă de la robinet datorită investițiilor RAJA”. Atât de puțin credibil a fost primarul încât, dincolo de râsetele jurnaliștilor, aplaudacii au rămas blocați.

În rest, investiția merită toată lauda.

Valoarea totală a investiției este de 24.479.282 lei, din care:

  • finanțare nerambursabilă UE – 13.911.325 lei
  • contribuție buget de stat – 6.033.513 lei
  • contribuție buget local – 327.323 lei
  • cofinanțare RAJA SA – 4.207.121 lei

“Cele 9 conducte de distribuție asigură furnizarea apei potabile în flux continuu pentru cca. 350.000 de locuitori din municipiul Constanța și orașul Năvodari. Calitatea apei tratate este în permanență monitorizată în laboratoarele proprii ale RAJA SA din incinta stației – acreditate RENAR – iar siguranța sănătății populației este garantată de tehnologia modernă aplicată”, a spus directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular