Țeparii din gașca Adarei Tramudana, nemulțumiți că Decebal Făgădău nu-i mai lasă să dea tunuri pe bani publici

A fost mare conferință mare. Mai multe personaje, care se recomandă drept oameni de cultură, s-au strâns să se plângă că Primăria le cere explicații pentru fiecare bănuț public cheltuit. Oameni care se pretind a fi ~de cultură~, în realitate foști jurnaliști, reinventați în organizatori de evenimente, uită să ne spună că au antecedente, sesizate de autoritățile statului, pentru că în trecut au încercat să ”sifoneze” banul public prin diverse inginerii financiare. Totul în slujba celebrei Adara, Ana Maria Tramudana, în numele căreia stau sute de țepe. Sute de artiști neplătiți, sute de contracte neonorate. Sau, într-un anume caz, chiar în slujba primarului pe care acum îl arată cu degetul.

O prezență cel puțin ciudată, la această conferință de presă, este Alina Cristea. Ani de zile în slujba mafiei conduse de Radu Mazăre, Alinuța trebuie că ne crede proști. Altfel e greu de înțeles tupeul cu care iese și îl critică pe actualul primar Decebal Făgădău, după ce în urmă cu câțiva ani, doamna Cristea, redactor șef adjunct la Telegraf de Constanța, era interpusul unei afaceri cu terenuri, în urma căreia actualul primar, Decebal Făgădău, se alegea cu o proprietate pe malul lacului Siutghiol.

Iată ce scriau jurnaliștii publicației Ordinea.ro despre tranzacțiile cu terenuri în care au fost implicați Alina Cristea și Decebal Făgădău, sub titlul ”TERENURILE PRIMARULUI DECEBAL FĂGĂDĂU, O AFACERE CU PROFIT DE 1000% ŞI MULŢI INCULPAŢI�

Doamna teatrolog Alina Cristea vinde primarului în pierdere.

Pe 28 martie 2007, o doamnă din Constanța i-a vândut lui Cristea Dan Florin un lot de 1000 de m.p. ce făcea parte dintr-o parcelă de cinci hectare. Preţul: 150 000 de Euro. Terenul cu deschidere direct la malul Lacului Siutghiol avea ceva valoare deşi pare puţin supraevaluat.

Trei ani de zile parcela a rămas în proprietatea soţilor Cristea Dan Florin şi Alina-Mihaela. Pe 02 aprilie 2010, Cristea Dan Florin a avut o ofertă de nerefuzat şi a vândut, în pierdere. Preţul tranzacţiei…..Stupoare: 30 000 de Euro!!!!! Fericiţii cumpărători ai celor 1000 de mp sunt: Gaitanidis Ioan, socrul lui Decebal Făgădău, şi lui Bostan Vasile, în părţi egale. Din motive de neînţeles, soţii Cristea Dan Florin şi Alina-Mihaela au preferat să piardă 120 000 de Euro în favoarea socrului primarului Decebal Făgădău şi a lui Bostan Vasile. La momentul tranzacţiei Decebal Făgădău era viceprimar de un an si trei luni şi deja intrase în clubul select al ”găştii” lui Radu Mazăre. Tranzacţia pare suspectă din două puncte de vedere: Ori soţii Cristea nu au plătit 150 000 la cumpărare şi atunci nu aveau ce regreta în faţa unei asemenea pierderi, ori serviciul făcut socrului lui Decebal Făgădău merita pierderea de 120 000 de Euro. În ambele cazuri, tranzacţia ridică mari semne de întrebare. După decesul lui Gaitanidis Ioan, terenul a fost moştenit de cele două fiice şi soţia sa, iar aşa o parte din parcelă a ajuns în posesia actualului primar Decebal Făgădău.”

De altfel, doamna teatrolog Alina Cristea, care urlă acum că Făgădău e prea atent la modul în care risipește dumneaei banii veniți din fondurile publice pentru evenimentele cvasianonime pe care le organizează, deține, alături de soțul din dotare, zeci de terenuri în proprietate, fiind în mod evident un interpus pentru nașii de cununie, Niculae și Ramona Dospinescu, adică exact șefa direcției de patrimoniu din Primăria Constanța și soțul ei.

Și-atunci, de unde atâta ipocrizie, doamna teatrolog, să urli că Făgădău nu te lasă să spargi banii publici, după ce ai intermediat vânzări dubioase de terenuri pentru el?

Al doilea personaj, supărat pe Decebal Făgădău, este Valentin Ispas. Băiat bun, un jurnalist la fel de bun, reorientat acum spre lumea culturii cu care, în mod real nu are nicio legătură. Singura intersectare a lui Vali cu lumea respectivă ar trebui să fie evenimentele organizate pe bani publici, unde i-a ținut fața Anei Maria Tramudana. În urma acestor evenimente au rămas, așa cum spuneam, sute de contracte neonorate, sute de servicii artistice neremunerate, multe, multe țepe și scandaluri, procese și mai ales niște încercări vizibile de a sifona bani publici prin intermediul unor prieteni, pe care autoritățile statului le-au sancționat în urma controalelor. De aici și grija angajaților Primăriei și faptul că fiecare ban trebuie justificat atent cu documente. Metoda Adarei Tramudana era și este simplă. Se inventează un ONG, se participă la licitațiile de proiecte oferite de Primărie sau CJC. Se găsesc câțiva prieteni care prestează niște servicii, dacă le prestează, sunt plătiți cu sute de milioane de lei și uite așa sunt scoși din circuit banii Primăriei, în cadrul unor evenimente care nu ar trebui să aducă profit. Toată lumea s-a prins, din acest motiv instituțiile care plătesc refuză să mai deconteze servicii care nu s-au prestat.

Vă miră, dragi organizatori de evenimente, că Primăria vrea dovadă că Horațiu Mălăele este actor? Păi, este normal să vrea, pentru că voi sunteți în stare să aduceți vreun nene de pe la Giurgiu pe care îl cheamă ca pe marele actor menționat și să spuneți că ați adus o vedetă, doar pentru a ciupi niște milioane aiurea.

Dacă tot faceți conferințe de presă, rugăm pe această cale să ne dezvăluiți de unde avea doamna teatrolog Alina Cristea 150.000 de euro să cumpere teren pe malul lacului Siutghiol și de ce a ales să-l vândă cu 30.000 de euro familiei Făgădău. Pare un subiect mult mai interesant decât văicăreala continuă că nu vrea Primăria să vă dea bani publici, când toată lumea știe că sunteți niște țepari.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular