Cu girul lui Horia Constantinescu, Protecția Consumatorului îi protejează pe șmecheri dar îi controlează la sânge pe afaceriștii mărunți

Horia Constantinescu începuse destul de în forță activitatea la conducerea Comsiariatului Județean pentru Protecția Consumatorului din Constanța. Judecând după modul de lucru, ai fi zis că nimeni, indiferent de poziția în topul bogaților sau de relațiile politice pe care le deține, nu va scăpa de furia noului comisar șef. L-a ținut însă doar câteva luni, perioadă în care probabil că noului șef al CJPC i s-a explicat mersul. Apostrofat de șmecheri precum senatorul Nicolae Moga sau Murad de la Phoenicia, micuțul Horia Constantinescu și-a schimbat strategia și a năpustit instituția pe care o conduce asupra afacerilor mici, conduse de amărâți care nu se pot apăra și care se trezesc loviți atât cu amenzi usturătoare cât și cu imagini video făcute live în timpul controalelor, ce ajung instant în publicațiile constănțene, trimise ziariștilor chiar de director. Surprinzător sau nu, odată cu noua strategie de prigonire a celor mici, directorul CJPC, Horia Constantinescu, a fost avansat în funcție, fiindu-i atribuită și postura de șef al corpului de control al președintelui ANPC.

”De 1 mai vom fi peste tot, la fel ca în BUG Mafia”

Situația pe care v-am descris-o poate fi exemplificată ușor. Înainte de minivacanța de 1 mai, comisarul șef Horia Constantinescu se bătea cu pumnul în piept, spunând că nimeni nu va scăpa de controale. ”Vom fi peste tot, la fel ca în BUG Mafia. Peste tot. De la Năvodari la Vama Veche”, spunea Constantinescu. Și continua pe același ton: ”suntem pregătiți cu tot efectivul, chiar și cu suportul autorității naționale, să desfășurăm pe litoral un efectiv suficient pentru ca în perioada 3 mai – 15 iunie să facem prevenție și să-i depistăm pe cei care în anii trecuți erau la fel de nepregătiți, lor le promitem că le vom face cadou din banii ANPC-ului un lacăt cu un lanț, pe care să îl folosească la închiderea unității. Dânșii trebuie doar să aleagă culoarea, auriu, argintiu”.

Naivi, jurnaliștii au luat vorbele comisarului drept bune. Noi am considerat oportun să facem o verificare legat de activitatea CJPC Constanța în această perioadă în care inspectorii Protecției Consumatorului ar fi trebuit să fie ”peste tot”. Așa că am pus câteva întrebări, referitor la controalele desfășurate și nu mică ne-a fost surpriza când am aflat că nici măcar un singur club sau hotel de lux din Mamaia nu a fost controlat în această perioadă. Iată corespondența pe care am desfășurat-o cu reprezentanții ANPC.

Întrebare: În perioada 27 aprilie – 1 mai 2018, câte activități de control au derulat comisarii A.N.P.C., prin intermediul C.J.P.C. Constanța, care au fost deficiențele constatate și măsurile adoptate la societățile comerciale care gestionează activitatea cluburilor deschise în zona Mamaia-Năvodari, în special a celor considerate de lux: LOFT, NUBA, FRATELLI, EGO, LE GAGA, LUV, PRINCESS, BELLAGIO, BREEZE, CREMA, BAMBOO, etc. Vă solicit să precizați, punctual, pentru fiecare club în parte, data la care s-a derulat controlul, numărul și seria PVCC, constatările efectuate și măsurile adoptate.

Răspunsul ANPC: Nu au fost efectuate acţiuni de control la operatorii economici mai sus mentionaṭi.

Întrebare 2: În perioada 27 aprilie – 1 mai 2018, câte activități de control au derulat comisarii A.N.P.C., prin intermediul C.J.P.C. Constanța, care au fost deficiențele constatate și măsurile adoptate la societățile comerciale care gestionează activitatea hotelurilor de patru și cinci stele din stațiunea Mamaia: OPERA, PHOENICIA HOLIDAY RESORT, PHOENICIA LUXURY, ARENA REGIA HOTEL&SPA, SAVOY, ZENITH CONFERENCE SPA, IAKI, VEGA, MALIBU, RAMADA, BAVARIA BLU, DEL MAR, QUEEN VERA, SCAPINO, HAWAII BEACH HOTEL, NEW SPLENDID HOTEL&SPA, RICHMOND, PRESTIGE, GG GOCIMAN, AMBASADOR, PARC, PERLA etc. Vă solicit să precizați, punctual, pentru fiecare hotel în parte, data când s-a derulat controlul, numărul și seria PVCC, constatările efectuate și măsurile adoptate.

Răspunsul ANPC: Nu au fost efectuate acţiuni de control la operatorii economici mai sus mentionaṭi.

Avem, așadar, dovada clară. Comisariatul condus de Horia Constantinescu nu a controlat niciunul dintre cluburile sau hotelurile de lux din Mamaia, într-o perioadă în care se lăuda că oamenii lui vor fi peste tot. Și ca să înțelegeți cât de ”peste tot” au fost comisarii Protecției Consumatorului, iată ce răspunde ANPC la ultima noastră întrebare, legată de controalele efectuate în minivacanța de 1 mai.

Întrebare: În perioada 27 aprilie – 1 mai 2018, câte activități de control au derulat comisarii A.N.P.C., prin C.J.P.C. Constanța, care au fost deficiențele constatate și măsurile adoptate pe întregul litoral românesc, defalcat pe UAT-urile pe raza cărora și-au desfășurat activitatea unitățile deschise în perioada mai sus-menționată, inclusiv numărul societăților comerciale controlate pe fiecare UAT și tipurile activităților derulate de acestea/obiectul de activitate al acestora?

Răspunsul ANPC: În Mamaia au fost efectuate 22 de acțiuni de control. S-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 6 operatori economici. În orașul Constanța au fost șase controale, în Vama Veche șapte, În Eforie Nord două, iar la Năvodari doar una singura. Cam așa se definește declarația ”vom fi peste tot”. Reținem că în Mamaia șase operatori economici au fost închiși, dar, cu siguranță, aceștia nu sunt marii granguri ai turismului estival, pe care, după cum s-a văzut, CJPC Constanța îi evită.

Dacă n-ai spate politic, împuști o amendă record și ți se închide prăvălia

andrei-nastase-horia-constantinescuDe altfel, felul în care CJPC controlează într-un mod discriminatoriu agenții economici, se vede din relatarea pe care o prietenă a redacției ne-a făcut-o, legat de una dintre aceste acțiuni, derulată în sudul litoralului, departe de ochii presei. Iată ce ne-a scris Diana,jurnalist cu ștate vechi, pe adresa redacției.

”Este bine știut că de ani buni toți operatorii economici din Mangalia sunt efectiv asupriți de taxe și impozite, chirii exorbitante și controale abuzive care duc, inevitabil, la închiderea afacerilor. Iar CJPC-ul, sub ,,prețioasa,,conducere a lui Horia Constantinescu, alimentează din plin această stare de fapt. În data de 8.11.2018, CJPC-ul este sesizat cu privire la achiziționarea unui produs de la magazinul Long Shun Top SRL, produs care prezenta o mica defecțiune și care nu fusese verificat de către reclamant la acel moment?! Important de specificat este faptul că reprezentanții agentului economic și-au oferit disponibilitatea de a înlocui produsul sau restituirea sumei plătite, însă dupa prezentarea bonului fiscal. Reclamanta nu mai deținea bonul, însa, cu toate acestea, i s-a restituit suma aferentă în valoare de 45 RON.Întrebarea care se impune este în baza la ce i-a fost înregistrată plângerea? Urmarea: CJPC-ul se dezlănțuie într-un mod total abuziv, iar ciracii lui Horia Constantinescu se deplasează la magazinul sus amintit, unde dispun amendarea agentului economic cu 70.000 RON și închiderea activității. O astfel de acțiune ar fi mirat dacă la conducerea acestei instituții s-ar fi aflat un profesionist. Nu este și cazul lui Horia Constantinescu. Este de notorietate interviul acestuia în care declara cu nonșalanță că a facut camatarie, că a bătut oameni, că a fost dispus la orice pentru ,,a supraviețui,,. Cum este posibil ca o instituție de asemenea importanță să fie condusă de o persoană fără studii de specialitate, și încă pe timp doua mandate?! Să fie,oare, răspunsul la această întrebare faptul că Horia Constantinescu este prieten apopiat cu familia Nastase, pentru că acesta, se știe, a jucat chiar și rolul de bodyguard al lui Andrei Nastase. Nu se autosesizează nimeni cu privire la averea și conturile din Panama care sunt pe numele mamei sale, în vârstă de 80 de ani? Ce se întâmplă cu toate plângerile agenților economici la adresa lui, cărora acest individ, lipsit de orice fel de scrupule, le-a distrus nu numai afacerile, ci și viața, doar pentru faptul că au refuzat probabil să îi alimenteze prin șpagă conturile grase? .În ceea ce privește CJPC Constanța, zicala ,, Peștele de la cap se-mpute,, este atât de actuală. Și pute rau!

O numire în funcție cu mult trafic de influență

Ce nu știe Diana, căreia îi mulțumim pentru relatarea care evidențiază foarte clar modul în care se desfășoară activitatea inspectorilor CJPC, sub conducerea lui Horia Constantinescu, este că numirea acestuia în funcția de director al instituției respective, menținerea lui în funcție timp de mai multe mandate iar, de curând, chiar avansarea lui în funcția de șef al corpului de control al președintelui ANPC, au legătură cu o prietenie apropiată chiar cu Liviu Dragnea, pe care Horia Constantinescu îl susține cu fiecare ocazie. Într-o anchetă pe care o vom publica în curând, vă vom dezvălui cum a ajuns în funcție Horia Constantinescu, după ce a reușit performanța de a pica examenul organizat cu dedicație pentru el.

Vom reveni.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular