De ce ar trebui să-ți cumperi, azi, un loc de casă în satul Poiana

Știm cu toții că în afara orașului Constanța, cele mai căutate locuri pentru a-ți construi o casă, departe de tumultul urban, sunt Valu lui Traian, Lazu și Ovidiu. Exceptând aceste variante cunoscute, pe firmamentul localităților care-ți oferă acces rapid în oraș dar și liniștea dinafara lui, se conturează o nouă variantă. Culmea, este vorba de un sat. Satul Poiana, care ține de orașul Ovidiu.

Micuțul sat, care numără doar vreo 900 de suflete, tinde să devină cea mai căutată zonă din vecinătatea orașului Constanța, după modernizările pe care administrația locală din Ovidiu le-a gândit, în dorința de a transforma localitatea în primul sat european din județul Constanța.

Ce beneficii ai avea dacă te-ai muta în Poiana? Haideți să vedem!

În sat, se construiește în prezent o școală nouă, ce va înlocui clădirea din chirpic, veche de 100 de ani, în care elevii erau obligați să studieze. Așadar, dacă alegi să locuiești în sat, copiii tăi vor beneficia de o grădiniță și o școală, dotate cu aparatură de ultima generație, într-o clădire ce va fi gata în preajma Crăciunului.

Această construcție se ridică în vecinătatea Centrului Cultural Gabriel Cotabiță. La fel, vorbim de o clădire nouă, ridicată de curând, în locul uneia foarte vechi.

Avem, așadar, educație și cultură. Și avem și fotbal. La mică distanță de intrarea în sat se află stadionul FC Viitorul, unde iubitorii de sport pot urmări echipa de fotbal locală, care se bate la câștigarea unui nou campionat. Echipa lui Hagi nu se află întâmplător acolo, administrația din Ovidiu făcând eforturi susținute pentru a-l convinge pe marele fotbalist să investească în acel loc.

Avem așadar educație, cultură și sport. Și infrastructură. Primarul din Ovidiu, George Scupra, promite că localitatea va fi asfaltată și va avea canalizare, pe toate străzile satului, proiectele fiind deja în desfășurare.

Deci, educație, cultură, sport și infrastructură. Și mai are ceva important. Este singurul sat din județul Constanța care este racordat la gaz.

Zilele trecute, prin intermediul unei ceremonii, primarul George Scupra, asistat de un senator social democrat și de prefectul județului Constanța, a anunțat că satul Poiana este racordat complet la rețeaua de gaze naturale.

Am căutat pe site-urile de imobiliare, terenuri de vânzare în Poiana. Am găsit doar câteva. Și nu sunt chiar ieftine. Dacă vă doriți să vă mutați în acest sat și aveți toate motivele s-o faceți cât mai repede, cumpărați ce găsiți acum, pentru că după cum se vede, viitorul va crește mult prețul zonei respective.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular