Ministrul Turismului a dat undă verde pentru noul Delfinariu

În cursul zilei de astăzi, 4 aprilie 2019, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a  anunțat că au fost avizate de către Comisia Tehnico Economică a ministerului primele proiecte pentru finanțarea investițiilor în infrastructura turistică.

Primul pe listă este foarte important pentru județul Constanța – este vorba despre extinderea Delfinariului.

Celelalte proiecte care vor beneficia de finanțare sunt construcția unei baze de salvamont în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu dar și dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, proiect care prevede, printre altele, construcția unui parc de rulote, a unui camping pentru corturi, precum și amenajarea unui parc balnear pentru activități sportive și recreative în aer liber.

Sumele prevăzute pentru cele 3 proiecte avizate sunt de aproximativ 40 de milioane de lei.

Extinderea Delfinariului este un proiect pentru care s-a luptat, în primul rând, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar și directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, dr. Adrian Bîlbă.

Reamintim că, în ultima ședință ordinară a anului 2018, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre ”Extindere Delfinariu, municipiu Constanța” în vederea finanțării.

Valoarea toatlă a proiectului se ridică la suma de 22.184.476,40 lei fără TVA, respectiv 26.376.659,10 inclusiv TVA.

În luna februarie, directorul CMSN, Adrian Bîlbă a precizat că președintele CJC, Horia Țuțuianu a reușit să găsească sprijin la Ministrul Turismului pentru acest proiect extrem de important pentru tot turismul de pe litoral.

”La delfini e nevoie de un spațiu mai mare, bunăstarea animalelor este un interes major. În spatele actualului Delfinariu, într-un sistem lagunar, se vor dezvolta încă două bazine, conectate cu bazinul existent, care vor asigura un volum de apă de trei milioane de litri, triplu față de cel existent. Proiectul este déjà pe masa ministrului” a spus la momentul respectiv Adrian Bîlbă.

Sursă: Ordinea.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular