Nicușor Constantinescu ne transmite un nou mesaj de la Poarta Albă

Seara trecută, în jurul orelor 21:00, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a transmis un nou mesaj, direct din penitenciarul Poarta Albă.

Dacă comunicatul trecut, din 10 aprilie 2019, a fost despre DNA, de dată aceasta Constantinescu ne vorbește despre “libertatea presei” și amintește de perioada în care și el era ziarist.  Fostul șef al CJ face o mică istorioară povestinddespre Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, trustul Telegraf-TV Neptun, precum și despre primele alegeri din anul 2000, la care au participat, după cum urmează:

“Vineri, 3 mai 2019, a fost celebrata Ziua Mondială a Libertății Presei.

Libertatea presei reprezintă libertatea cuvantului, unul dintre cele mai importante drepturi ale umanității, dobândit cu jertfa continuă ale urmarșilor din întreaga lume pe altarul democratiei!

România democrată, după 45 de ani de dictatură sovieto-comunistă, în care au fost anulate toate drepturile fundamentale ale omului, inclusiv libertatea presei și a cuvantului, s-a descătușat în decembrie 1989 prin reapariția presei libere, a cuvantului liber!

La Constanta, subsemnatul Costantinescu Nicușor , Mazăre Radu, Strutinsky Sorin și alți tineri am scris și tipărit săptămânal ,,CONTRAST”, începând cu ianuarie 1990 până în anul 1992 , data la care ,,Contrastul constantean” s-a transformat in cotidianul ,,Telegraf de Constanta”,cotidian existent si astazi.Cititorii constanteni stiu cu cat curaj am aparat si sustinut in mii de exemplare tanara democrație constănțeanaă și noile instituții democratice.

Importriva acelora care nu au permis tiparirea ziarului timp de 2 ani,l-am tiparit in județul Ialomița,la Slobozia,alergând zilnic pe aceasta ruta,2 ani!Am construit cu mâinile noastre tarabe si chioșcuri de vănzare a presei pentru ca primele ziare libere ale Constanței sa ajunga la cititori!

In anul 1994, Mihai Cârciog,fondatorul trustului ,,Express” si ,,Evenimentul Zilei”,patronul Presei Libere din Romania,ni s-a alaturat la Constanta,infiintand postul de televiziune TV Neptun,singurul din afara Bucurestiului,post cu transmisie si emisie din Constanta.
In intreaga noastra activitate am militat pentru libertatea cuvantului si a presei constante aferente,impotriva monopolului postcomunist,acaparat de catre noua putere de la Bucuresti condusa de Ion Iliescu si alti activisti PCR (expresia ,, Măi animalule” s-a rostit la Constanta).

Am contribuit la victoria Conventiei Democratice din Romania si a Presedintelui Emil Constantinescu ,primul presedinte democrat postcomunist! Din nefericire,structurile securistilor si activistilor PCR post Revolutie au zadarnicit dezvoltarea Romaniei si a Dobrogei 20 de ani.

In anul 1997,P artidul Democrat a declansat la Constanta o actiune de intimidare si lichidare a noastra,a grupului de firme ,,Conpress”,editorii presei libere si a Televiziunii Neptun. Din ordinul Partidului Democrat, intreaga Garda Finanicara a Romaniei s-a năpustit pe 1 aprilie 1997 asupra firmelor Conpress ,asupra Telegraf si asupra TV Neptun, afirmand inclusiv ca aparatele video de filmare ,,provin din contrabanda”.

Desi actiunea Gărzii Finanicare a urmărit distrugerea Presei Libere din Constanta, respectiv a noastra, pozitia presei nationale a ramas neschimbata.Procesele verbale ale Garzii Finanicare au fost anulate , in final, de instantele civile constantene.

In anul 2000,Radu Mazare a candidat ca independent,devenind Primarul Municipiului Constanța.Subsemnatul consilier municipal al Consiliului Local Constanța,ales de asemenea INDEPENDENT.

Totodata,am renuntat la actiunile detinute la TV Neptun si la celelalte publicatii unde aveam actiuni,proprietar al acestora ramanand Strutisky Sorin,om de afaceri si partener atatia ani.

Incepand cu anul 2003 ,neavand suficiente voturi in C.L.M. Constanta ,avand adversitatile dovedite ale Partidului Democrat am decis inscrierea in PSD,cu promisiunea sustinerii noastre nationale,a Prim-Ministrului Adrian Nastase respectiv a Ministrului Transporturilor,Miron Mitrea,inclusiv privind alocarea fondurilor centrale catre Constanta!

Va urma…”

Mesajul lui Nicușor este însoțit de două fotogarfii: o machetă electorală din timpul alegerilor la care Nicușor Constantinescu a participat, și altă imagine, din 15 august 1992, alături de colegii de la Telegraf și de fostul președinte al României, Emil Constantinescu (atunci doar un simplu candidat, aflat în campanie prin Constanța). Fotografia cu pricina nu reprezintă o noutate fiind publicată în trecut inclusiv de către site-ul nostru.

15 august 1992 - Constanta
15 august 1992 – Constanta

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular