Stix numit de Pintea șef al Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate Constanța

Eșalonul doi al găștii Mazăre – Constantinescu strânge rândurile și acaparează toate pozițiile importante din administrația locală, agenții guvernamentale și instituții deconcentrate. Azi a venit rândul ca PSD-ul să-și pună omul și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. 

O știre pe care o așteptăm, din moment în moment, trebuie să vină de la Ministerul Sănătății, și se referă la numirea lui Ion Constantin alias “Stix” în funcția de director al Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS).

Putem înțelege ușor despre ce fel de numire discutăm, doar dacă parcurgem lunga listă a funcțiilor deținute până în prezent de Ion Constantin, membru marcant al PSD Constanța, și protejat al tripletei de aur Constantinescu – Mazăre – Strutinsky, un fucnționar din categoria “butoanelor” fostului președinte al CJ, Nicușor Constantinescu.

Ion Constantin, poreclit “Stix” de prietenii săi, a ajuns Prefect de Constanța în ianuarie 2015, imediat după prăbușirea în lacul Siutghiol a elicopterului SMURD (care aparținea Consiliului Județean, și face obiectul unui dosar la DNA). A fost numit atunci, de urgență de către Victor Ponta, care s-a grăbit să mușamalizeze problemele de la Constanța prin demiterea fostului prefect Radu Volcinschi.

Ion Constantin alias STIX
Ion Constantin alias “STIX”

La momentul respectiv, cam toată conducerea Consiliului Județean Constanța se află sub diverse anchete penale, și din lipsă de cadre, oamenii lui Nicușor l-au propus “la derută” pe Ion Constantin. Trezintu-se peste noapte Prefect, și fiind efectiv depășit de responsabilitățile acestei funcții, Ion Constantin și-a angajat la Prefectură foști colegi din Consiliul Județean, ca să-l ajute. După ce n-a mai fost prefect, Ion Constantin a fost “reciclat” la Ministerul Sănătații, sub umbrela ministresei Pintea, pentru ca azi să-l vedem cocoțat șef al Casei de Asigurări de Sănătate.

În trecut, Constantin a fost șeful direcției de evidență a populației din cadrul CJ Constanța și director la Administrația Piețelor (pe unde trecuse și Cristinel Dragomir în tinerețe, Ion Constantin fiind de altfel asociat cu acesta într-o afacere), plasat aici de prietenii săi Dragomir și Volcinschi, evident prin “concurs”.

Stix a ajuns să locreze în Consiliul Județean Constanța atunci când și-a dat seama că nu este în stare să-și practice meseria pentru care se pregătise anterior, aceea de ofițer de marină comercială. S-a plâns prietenilor săi că el “nu mai poate” și atunci aceștia l-au angajat la CJ, evident, prin concurs, dar este greu de înțeles cum a reușit să treacă examenul (pe teme juridice) în condițiile în care, la momentul respectiv, Stix tocmai ce revenise dintr-un voiaj.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular