Țeapa NeverSea. Festivalul de la malul mării a adunat în două ediții pierderi de milioane de euro

Zilele trecute, un articol publicat de un site afiliat HotNews, ne explica, în cadrul unei analize foarte subțiri, cum că firmele UNTOLD și NeverSea, organizatoare ale festivalelor cu același nume, domină piața de entertaiment din România. Și dacă, referitor la Untold, Raluca Abrihan specifica foarte clar că festivalul respectiv a adus firmei organizator un profit de 7.000.000 de lei, în 2018, în creștere comparativ cu anul precedent, atunci când a venit vorba de NeverSea, autorul a sucit-o ca la Ploiești, a vorbit despre cifra de afaceri, despre numărul mare de vizitatori, dar a uitat să ne spună ce profit aduce festivalul de la malul mării. De ce? Răspunsul e simplu, pentru că firma NeverSea SRL a pierdut bani la fiecare dintre edițiile din 2017 și 2018. Și chiar dacă articolele plătite generos de organizatorii festivalului NeverSea ne spun că la spectacole au participat circa 240.000 de persoane, adevărul e că o cifră exactă nu v-o poate spune nimeni, pentru că organizatorii nu au oferit niciodată numărul exact de bilete sau abonamente vândute. Nu știm dacă acei 240.000 de vizitatori aruncați pe piață nu sunt de fapt în jur de 60.000 de participanți pentru fiecare zi de festival, nu știm nimic, cu excepția unor statistici neoficiale aruncate în online. Organizatorii aveau la îndemână toate cifrele pentru a ne spune exact cum au stat vânzările de bilete sau abonamente dar nu au făcut asta. Oare de ce?

Revenind la organizatori, analizând firma NeverSea SRL pe platforma Confidas.ro, se poate observa că la o simplă comparație între cei doi ani de activitate, încasările firmei au crescut, cheltuielile firmei au crescut și ele, dar rezultatul a fost la fel de dezastruos, fiecare an aducând pierderi de aproape un milion de euro pentru firma din Cluj. O situație greu de explicat, având în vedere că organizatorii se preocupă din greu să creeze imaginea unui eveniment reușit, imagine care nu reiese din analiza cifrelor.

NEVERSEA CONFIDAS

În mod ciudat, când vine vorba despre celălalt festival organizat de clujeni, chiar la ei acasă, UNTOLD, acesta aduce nu doar o cifră de aproape de aproape trei ori mai mare dar și un profit. Mic, dar considerabil. Conform cifrelor, festivalul UNTOLD și-a dublat încasările. în 2016, cifra de afaceri a companiei UNTOLD era de aproximativ șapte milioane de euro, în 2017 a fost în jur de 11 milioane iar în 2018 a ajuns la 14 milioane de euro, cu un profit net de aproximativ 1,5 milioane de euro.

untold

Nu vi se pare ciudat că la malul mării, aceiași organizatori care fac profituri imense la Cluj, pierd o grămadă de bani dar continuă să producă festivalul NeverSea în fiecare an? Răspunsul ar putea veni din șirul de firme prin care banii de la NeverSea se scurg, dar despre asta vom detalia într-un alt articol.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular