Claudiu Palaz și Mariana Belu au recunoscut că NU EXISTĂ contracte cu firmele de maxi-taxi

În acest moment, așa cum am arătat și-n anchetele noastre anterioare, firmele care efectuează transport public județean de persoane în Constanța, nu au o formă legală de colaborare nici cu Consiliul Județean, și nici cu vreo altă autoritate locală. Acest sector de activitate se află efectiv în afara legii, și nu de zi, ci de mai bine de 20 de ani.

  • Transportul public de persoane din județul Constanța se desfășoară ilegal
  • Tarifele firmelor de maxi-taxi nu au aprobarea CJ, așa cum prevede legea
  • Palaz și Belu au recunoscut lipsa contractelor de delegarea gestiunii serviciilor de transport
  • Marius Horița Țuțuianu se face că nu pricepe gravitatea situației

Marius Horia Țuțuianu o dă din colț în colț, pentru că nu are soluții, și refuză în mod suspect să facă ceva pentru îndreptarea acestei situatii dezastruoase, în timp ce firmele de maxi-taxi își fac de cap pe banii constănțenilor, stabilindu-și cu de la sine putere atât tarifele cât și modul de operare.

Situația descrisă este bine-cunoscută la nivelul Consiliului Județean, iar Procesul Verbal al ședinței consiliului din 28 septembrie 2018 (PV_11_28.09.2018) o demonstrează cu vârf și îndesat.

Astfel, atunci când, anul trecut,  Asociația Elevilor a pus în discuție subvenționarea abonamentelor pentru transport, și vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz și secretarul Consiliului Județean, Mariana Belu, au recunoscut în plenul ședinței că au “mâinile legate” deoarece NU EXISTĂ contractele de delegare a gestiunii semnate cu transportatorii. Vă invităm să citiți extrasele de mai jos. Mai limpede de atât nu se poate:

Extras din Procesul Verbal al sedintei CJ din 28.09.2018
Extras din Procesul Verbal al sedintei CJ din 28.09.2018 – intervenție Claudiu Palaz
Extras din Nota de Fundamentare a OG 51 2019 - intervenție Mariana Belu
Extras din Nota de Fundamentare a OG 51 2019 – intervenție Mariana Belu

Așa cum precizează vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, nu există și nici în trecut n-a existat un contract pentru delegarea gestiunii servciilor de transport public de persoane.

Situația este confirmată și de secretarul CJ, Mariana Belu care spune că în acest moment “Consiliul Județean are mâinile legate” și că operatorii nu pot fi obligați la nimic “pentru că nu avem un contract de delegare de gestiune.”

Situația este una foarte gravă, deoarece, în acest moment, cetățenii județului Constanța sunt transportați ilegal. În baza LEGII, atât din perspectiva tarifelor, cât și din cea a raporturilor juridice inexistente între Consiliul Județean și operatori, transportul public de persoane se întâmplă azi, în Constanța, fără bază legală.

Ce trebuia și trebuie să facă Consiliul Județean Constanța, dar nu face

Consiliul Județean are obligația LEGALĂ să pună la punct toate normele necesare privind transportul județean, să treacă aceste reglementări prin Hotărâre de Consiliu, și să atribuie contracte de delegare a gestiunii, prin licitație publică, unor firme specializate în transportul persoanelor. Nu s-a întâmplat asta pentru că, de 12 ani încoace (de la publicarea Legii 92/2007), funcționarii plătiți din bani publici n-au găsit probabil timpul necesar.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular