Bombă! Vergil Chițac și Felicia Ovanesian, cercetați de procurorii DIICOT pentru Fake News

După cum bine știți, starea de urgență în care am fost aruncați la începutul anului a venit cu reguli extrem de stricte în privința conținutului pe care-l distribuim pe rețelele de socializare. Ceea ce a încurcat teribil activitatea asociației Constanța Altfel, prezidată de senatorul Vergil Chițac, asociație obișnuită să propage orice știre, indiferent dacă era adevărată sau nu, atât timp cât putea să aducă daune primarului Decebal Făgădău și administrației locale din Constanța. Un fel de ”scopul scuză mijloacele” a fost deviza asociației Constanța Altfel, care a blocat în instanță orice proiect al Primăriei și a aruncat în online orice știre, fără a o verifica, doar pentru a câștiga notorietate și implicit voturi, în lupta electorală ce urma să vină.

Ce nu ne-au spus reprezentanții asociației Constanta Altfel sau Vergil Chițac este că din cauza uneia dintre aceste postări, procurorii DIICOT au deschis un dosar de cercetare penală împotriva asociației Constanța Altfel și implicit a fondatorilor Vergil Chițac, în calitate de președinte al asociației, a Feliciei Ovanesian și a Roxanei Gheorghe, iubita fiului senatorului, care se ocupa efectiv de postările ce urmau a fi distribuite.

Cercetarea procurorilor a plecat de la o postare în care se insinua că din cauza atomizorului pe care Primăria Constanța l-a folosit pentru a dezinfecta străzile orașului mii de păsări au murit în Constanța.

Evident, reprezentanții asociației Constanța Altfel s-au grăbit să shăruiască peste tot această știre, situație care i-a adus în fața procurorilor la audieri, fiind cercetați in rem pentru răspândire de fake news, în perioadă de pandemie.

Chemat la audieri, Vergil Chițac a făcut ce știe cel mai bine și s-a delimitat complet de activitatea asociației Constanța Altfel, spunând că nu știe absolut nimic despre postarea respectivă.

Felicia Ovanesian a declarat procurorului că a identificat postarea pe pagina de Facebook a Emanuelei Gavrilă și a trimis-o către Roxana Gheorghe, care a postat-o dar i-a comunicat după 40 de minute că o va șterge pentru că mai multe lume i-a sesizat falsitatea știrii, pozele postate nefiind din Constanța.

Nora lui Vergil Chițac, Roxana Gheorghe, a confirmat povestea.

”În cauza de față se constată faptul că a existat o acțiune din partea numiților Emanuela Gavrilă, Anca Elena Gabriela, Zamfirescu Alexandru și Asociația ”Constanța Altfel”, de comunicare și răspândire, prin Facebook, a unei imagini false, reprezentată de niște păsări moarte pe un trotuar, postarea fiind însoțită de explicații conform cărora, moartea păsărilor ar fi fost determinată de acțiunile de dezinfecție desfășurate de Primăria Constanța”, nota procurorul de caz.

cercetare

Pe 14 septembrie, adică abia săptămâna trecută, procurorul a decis să claseze cauza, referitor la această poveste, existând însă șanse mari să existe un recurs la decizia procurorului de neîncepere a urmăririi penale.

Două lucruri se pot înțelege din această poveste cât se poate de clar.

1)     Modul haotic de a acționa al asociației Constanța Altfel, care după cum bine spuneam, a postat orice și a făcut orice, adevărat sau neadevărat, pentru a-și atinge scopul, acela de a denigra Primăria Constanța și de a-l impune candidat pe Vergil Chițac.

2)     La momentul la care a fost stabilit drept candidat al PNL Constanța, Vergil Chițac era cercetat în două dosare penale. Unul pentru CoVid-ul pe care l-a dus în Guvernul României cu bună știință, al doilea pentru răspândirea de fake news. Cu toate astea, deși s-a aflat despre primul dosar, nici liberalii și nici Vergil Chițac n-au spus absolut nimic despre cercetarea pe care v-am prezentat-o astăzi. Oare de ce ne-au mințit? Ce se întâmpla dacă ne trezeam cu un candidat PNL urmărit penal, în plină campanie electorală?

Sursă foto Ordinea.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular