Județul Constanța fierbe din cauza transportatorilor. Opoziția liberală doarme în papuci

Situația transportului în comun, pe liniile intrajudețene, a ajuns în punctul de fierbere. Într-un moment în care transportatorii ar fi trebuit să țină cont de părerea oamenilor care au cerut un transport decent, modern, relaxat, în mașini îngrijite, nu în sicrie pe roți, responsabilii de la JTA, Metropolitan sau Grup Media Sud au decis să acționeze sfidător.

Astfel, în timp ce investițiile s-au limitat la o mașină, cel mult două, microbuzele au continuat să fie pline ochi, aceleași coșciuge care pot produce oricând o tragedie de proporții, în eventualitatea în care o astfel de mașină plină până la refuz ar suferi un accident.

Singurul lucru care s-a schimbat este prețul. În lipsa unor acțiuni concrete a Consiliului Județean, care a ”uitat” să întocmească un contract de delegare de gestiune cu transportatorii, aceștia au crescut vertiginos prețurile, dând foc, prin această sfidare, unei situații care mocnea deja vizibil.

Ce a făcut Consiliul Județean pentru a reglementa situația? A cerut Guvernului României, așa cum am dezvăluit în exclusivitate, prelungirea avizelor pentru acești golani de transportatori, încă patru ani de zile. În defavoarea cetățenilor, așa a decis CJC să acționeze, arătând peste putință de tăgadă că între conducerea CJC și firmele de transport există o prietenie ascunsă.

Și nu, nu e vorba despre Claudiu Palaz. Vicepreședintele Consiliului Județean a cerut reglementarea situației dintre instituție și transportatori, dar a fost refuzat de anumiți funcționari din aparatul președintelui, care au refuzat să impună situația cerută. Palaz a cerut demiterea acestor insubordonați, dar a fost refuzat. Despre această situație vom reveni într-un material pe larg.

Din partea celor de la ALDE, nu putem avea pretenții, aceștia fiind sponsorizați din greu de patronul firmei JTA, care e totodată și finul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Ar mai rămâne liberalii, care dorm în papuci, tocmai acum când ar fi momentul perfect să facă gălăgie.

Domnilor de la PNL? De ce tăceți? Aveți acum ocazia să faceți un bine, pentru zeci de mii de oameni din județul Constanța, nemulțumiți de halul în care s-a ajuns. Oamenii din Ovidiu și Năvodari se plâng că au ajuns să plătească 15 lei de persoană pentru un drum dus întors. E prea mult!

Aveți ocazia să faceți opoziție. Cereți o ședință în care să reglementați transportul județean printr-o hotărâre, solicitați-i lui Horia Țuțuianu lămuriri legat de modul în care a controlat această situație. Altfel, tăcerea dumneavoastră va fi pedepsită la vot, pentru că oamenii vor înțelege că sunteți într-o conspirație cu firmele astea care jecmănesc oamenii amărâți din comunele constănțene.

Ați știut să săriți de cur în sus când Țuțuianu a împărțit discreționar banii pentru primarii din județul Constanța și foarte bine ați făcut. E cazul, însă, să continuați. Constănțenii trebuie să beneficieze de un transport decent, la un preț corect, iar voi, liberalii, puteți ajuta ca situația să se rezolve.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular